Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Ringe søvn om dagen - 6 måneder


Hejsa.

 

Jeg skriver fordi vores dreng på 6 mdr. har svært ved at sove om dagen.

 

For at starte et sted så havde han kolik og låst nakke og bækken til han var 3 1/2 måned. Og har altid skreget når han skulle sove. Hvor vi har gået med han med ham på armen Gud ved hvor meget for at trøste og få ham til at falde til ro og sove.

 

Efter 3 1/2 måned stoppede kolikken, og vi begynde at lære ham at falde i søvn selv om aften ved at være ved ham tage ham op, når han græd og ned igen (en hånd på hovede eller andet virker ikke, han skal op) snakket til ham og trøstet ham, og det er gået godt. Han falder nu selv i søvne ved at ligge og snakke lidt og sover fra 19-19:30 til 6:30-7:30. Han får mad kl. 2:30 ca. og sover til næste morgen,

 

Vi har prøvet at give ham flaske når vi går i seng, som han ikke gider, men det gør ingen forskel hvis han tager den. Han vågner efter mad alligevel bare lidt senere

 

Men problemet er om dagen med søvn. Han sover kun 30 minutter af gangen, og han er virkelig ked af det, når han skal sove. Idet hans øjnene er ved at blive tunge eksploder han, og kører sig selv derud, hvor han bliver overtræt

 

Og jeg tager ham op af barnevogn, da det er det eneste der virker og så ned igen og til sidste falder han udmattet i søvn. Skal siges at han falder i søvn, hvis vi triller ham i søvne, men så vågner han, når vi holder stille. Vi vil så gerne have lært ham, det er okay at sove om dagen også.

 

Det har i en kort periode virket, hvor han faldt rolig i søvn i barnevognen, men nu vi tilbage igen. Han tager 4 gang 30 minutter, og han er slet ikke udhvilet, når han vågner.

 

Han ligger og piller i barnevogn og snakker indtil øjnene er trætte og så skriger han igen. Så vi gør alt for at få ham til at sove ved at gå og gå, for så skriger han ikke så meget. Men han vågner ret hurtig 5 minutter efter vi har sat vognen.

 

Så dagen kan bliver en lang putning nogen gange og en dreng, der er træt, og pylrer efter kl. 14:00. Han vil ikke sove videre, og han er træt, når man tager ham ind.

 

Og tit løber vi ind i, at det er tid til mad igen, inden han når at få sovet mere en 30 minutter, fordi putning tager så lang tid og kampen om at sove  tager meget tid. Han har det nemlig også sådan, at hvis det er 2 timer siden han har spist grød eller flaske, kan man ikke få ham til at tage lidt, før han er rigtig sulten.

 

Om det så er 30 minutter senere, så spiser han først når han er meget sulten. Så vi kan ikke give ham mad inden vi lægger ham og kan ikke rigtig lægge en fast plan for maden, da det først er, når han er 100% sulten, at han spiser.

 

Vi har os prøvet at putte ham i hans seng og ved os og i vores seng om dagen, men det er gør ingen forskel, selvom han kan sove fint der om aftenen.

 

Så til spørgsmålet: Hvorfor bliver han så ulykkelig når han skal sove om dagen? Hvordan får vi han til at sove mere en 30 minutter?

 


/Lyngbo.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk