Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Reaktioner på flytning? 1 1/2 år


Kære fagpanel. 

 

Tak for alle jeres gode råd, som jeg har brugt rigtig meget.

 

Nu har jeg dog igen brug for et godt råd til vores søn på 17 mdr.

 

Vi står i den situation at vi for 2 måneder siden flyttede til en ny by i et større hus, vi valgte først at skifte ham til en ny vuggestue indtil vi havde fundet os til rette i den nye by og nye hjem, hvilket betyder at han startede i den nye vuggestue for 1 uge siden, jeg har sat masser af tid af til indkøring.

 

Egentlig har han ikke reageret særligt på at vi er flyttet, andet end at være lidt ekstra mor syg.

 

Han er i periodesvis meget mor syg, især i tider hvor der sker forandringer hos ham selv og i omgivelserne- fx tænder, tigerspring, syg, en flytning osv. 

 

Men nu kommer problemet - efter start i den nye vuggestue. Han har kun Været dernede max 2 timer alene, og han sover sin middags lur hjemme. Der er stor gensynsglæde, når jeg henter og han krammer mig og vinker Farvel og vil gerne hjem.

 

MEN.. Når vi kommer hjem, vil han bare ikke sove , det er en kamp at få ham puttet til lur, han ligger i barnevognen som han plejer.

 

Så sover han pludselig kun 1 time ( normalt over 2 timer )

 

Når han vågner, er han tydeligvis ikke udhvilet, men alligevel kan jeg ikke få ham til at sove videre. Han græder ulykkeligt og skubber mig væk, han afviser mig og kalder på sin far, det er hamrende frustrerende. Og det gør mig rigtig ked af det, når jeg egentlig bare ønsker at Være der for ham og trøste ham, lege med ham osv.

 

Resten af eftermiddagen er han sur og bliver hurtigt sur på mig, han hverken slår eller bider men vrider sig med skrig, hvis jeg prøver at tage ham op for at trøste. I stedet prøver jeg at sætte mig ved siden af ham og taler med ham og aer ham på ryggen, det må jeg gerne.

 

Når far så kommer hjem om aftenen så er der ingenting, og han leger og hygger og krammer far.

 

Det samme sker om morgenen, han vrider sig og skriger/græder, når han skal have tøj på, sko, jakke os. 

 

Alt sammen noget nyt, og ikke noget han normalt gør. Normalt henter han selv sine sko og siger sko, og vil gerne ud og lege.. hjælper normalt også selv til med tøjet, og vi synger "først den ene arm og så den anden arm" .. 

 

Håber i kan hjælpe med gode råd.


/Hannah.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk