Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Reagerer kraftigt på temperaturmåling - 15 mdr.


Hejsa ..

 

Jeg har prøvet at Google lidt løseligt uden det store held.

 

Jeg har egentlig bare et spørgsmål angående min søns reaktion på at få målt rektal temperatur og få suppositorier. Hvilket jo egentlig ikke er noget der sker særlig tit.... men hans reaktion har taget voldsomt til indenfor 2-3 mdr.

 

Han bliver helt ulykkelig, skriger, græder som pisket, gisper, prøver at orme sig væk, klemmer ballerne sammen, sparker os væk osv....

 

Han kan godt stemme i med benene, og klemme ballerne sammen, når vi smører creme/salve for neden - hvis hans hud er irriteret - men slet ikke i samme grad.

 

Han er 15 mdr. Gammel - går i en stor-dagpleje med 2 voksne (og kvinde og en mand) og virker enormt glad for at være der. Vi får kun positive tilbagemeldinger. De fortæller ikke om nogle problemer på puslebordet, eller når de måler temperatur osv....

 

Han havde en episode for ca. 2 måneder siden, hvor han var indlagt og i respirator efter at have inhaleret et sneglehus - og efterfølgende, da han var ude af respiratoren, fik han målt rektal temp. Nogle gange både på hospital og i hjemmet - og fik Panodil supp. Nogle gange på hospital for at slå feberen ned, som han fik af den efterfølgende lungebetændelse... men da reagerede han ikke nær så kraftigt som han gør nu ... det skal siges at han er 100% sig selv igen og sund og rask, heldigvis.

 

Er det noget i hans udvikling (er han mere kropsbevidst, og synes derfor det er ubehageligt?), er det mon noget, der kan relateres til hans sygdomsforløb? Eller kan der være sket noget andet ubehageligt?

Jeg følte det i hvert fald som et kæmpe overgreb på ham at måle hans temperatur og give ham Panodil supp. Her til aften....

 

Han kunne slet ikke stoppe med at græde.... Øv.

 

Håber I kan bidrage med en god forklaring....

 

Mvh.


/Kathrine.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk