Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

På tide at skrue ned for natamningen - pige 7 mdr.


Hej Sundhedsplejerske,

 

Jeg har en dejlig glad og livlig pige på 7 måneder, som trives rigtig godt, sætter sig selv op og møver/kravler rundt i hele huset. Vi har et par udfordringer som jeg godt kunne tænke mig lidt input omkring.

 

Min pige er ret slank, vejer 7 kg (3400g ved fødsel 9 dage over tid) men hun trives og er meget glad. Vi startede med grød/mos da hun var 4 måneder og det har hele tiden været lidt småt hun har spist. Jeg valgte at starte med fast føde her, da jeg siden hun var ca 2 måneder har haft vanskeligt ved at amme hende. Når vi er ude vil hun stort set ikke ammes, brokker sig og skubber sig væk. Hjemme har jeg bedst kunnet amme hende i soveværelset liggende og bedst efter søvn. Min motivation for at starte med fast føde var at dette kune gøre at vi bedre kunne tage ud. Jeg har også forsøgt med flasken, men den er hun først for nylig begyndt at acceptere, dog kun lidt "pjattet" da det aldrig bliver til noget nær et fuldt måltid.

 

Når hun endelig ammes er det en succes hvis hun dier i 5 min og sådan har detværet siden hun var 2 måneder. Dog med undtagelsen af til natten, her dier hun i op til 1/2 time samlet på begge bryster.

Vores problem er at hun stort set ikke er interesseret i mad i løbet af dagen og først spiser ok til aften(mos). Jeg prøver at amme hende efter hendes lurer, hvor hun nogen gange tager lidt. Hvis jeg prøver at amme hende inden lur nægter hun helt. Grød til morgen/frokost gider hun stort set ikke. Jeg giver hende også lidt til hånden, agurk, tomat, rugbrødsbjælke som hun viser nogen interesse for.

 

Hun bliver ammet inden putning til nat, her vil hun som regel ammes fra begge bryster og så er det ellers hver 4. Time gennem natten hvor jeg kan mærke at hun er sulten. Hvordan får vi vendt dette uden store protester. Vil ikke nægte hende mad om natten når hun er sulten og vi kan ikke få hende til at falde i søvn i hendes seng hvis hun er sulten.

 

Om dagen sover hun i barnevogn oftest 3 lurer om dagen og hun puttes til nat omkring kl 20 og sover til ca 7. Jeg ammer hende ikke når jeg går i seng, men lader hende selv styre hvornår hun vil ammes, så det er oftest omkring midnat og kl 4. Med dette synes jeg jo hun burde være sulten til grød kl 7.30-8 og til frokost. Hun kan som regel kun holde sig vågen i 2-3 timer imellem lurerne om dagen, det synes jeg er lidt lidt, men hun er meget aktiv når hun er vågen.

 

Jeg håber i kan hjælpe med lidt input for at få hende til at spise fast føde. På forhånd tak for hjælpen.

 

Mvh


/Jane.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk