Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Nattesøvnen driller - baby 3 1/2 mdr.


Hej,

 

Vi har en dreng på ca. 3,5 mdr. Søvnen har længe været en udfordring for os.

 

Siden han var 1 md. gammel har vi haft en kamp med at få ham til at sove, især om dagen. Han har fint kunne tage en lur på 1-2 timer, hvis han har ligget hos min mand eller mig. Men hvis vi har lagt ham i barnevognen, er han vågnet efter 20-30 minutter.

 

Vi har derfor kæmpet med at få ham til at tage længere lure, hvor han sover selv i barnevognen. En enkelt gang i løbet af dagen, får vi ham til at tage en lang lur, hvor han ligger selv. Det svinger i øjeblikket meget om det enten er formiddagsluren eller eftermiddagsluren, der bliver på 1-2 timer. Udover den ene lange lur, får han i løbet af dagen yderligere 2-3 lure der hver er på 20-30 minutter.

 

Han bliver puttet til natten omkring kl. 20, da det oftest er her han begynder at vise sine første træthedstegn (gaber, gnider øjne og bliver pylret). Her bliver han skiftet og får nattøj på. Herefter går jeg op i soveværelset med ham, hvor jeg ammer ham. Oftest tilbydes han begge bryster. Tit falder han hen ved brystet, hvorefter jeg tager ham op og bøvser ham af, inden jeg ligger ham i hans egen seng (hans seng står ved siden af min). Når jeg lægger ham i hans seng vågner han altid lidt op igen.. Her giver jeg ham sutten og holder min hånd på hans bryst i 5 minutter, og så sover han. Dvs. han sover ca. kl. 20:30.

 

Det er sket nogen gange, at han har sovet 5-6 timer, inden han er vågnet igen og er blevet ammet. Men i de sidste 14 dage er det som om, at vi er kommet ind i et mønster. Måske et ondt mønster, hvis det fortsætter.

 

Når jeg har puttet ham til natten kl. 20, vågner han 4 timer efter. Han græder ikke. Men han ligger og vrider sig, sparker dynen af, og forsøger at komme af med luft i maven. Jeg forsøger altid som det første at give ham sutten, men efter 5-10 minutter, hvor jeg utallige gange har givet ham sutten, som han konstant spytter ud, begynder han at græde. Jeg tager ham derfor op og ammer.

 

Her falder han igen hen ved brystet, og jeg tager ham op for at bøvse. Oftest bøvser han ikke, men jeg lader ham være oprejst i 10 minutter inden jeg ligger ham i sin seng igen. Når jeg lægger ham, begynder han igen at vride sig og forsøger at komme af med luften i maven. Men det lykkes mig at få ham til at falde til ro igen. Han vågner igen 2 timer efter dette. Her gentager det hele sig, som der skete første gang, han vågnede. Jeg får ro på ham og så vågner han 1,5 time efter, hvor det hele igen gentager sig. Denne gang bliver jeg nød til at lade ham ligge hos mig, efter at han er blevet ammet. På den måde kan jeg godt få ham til at sove til omkring kl. 7, før han vågner og vi så står op.

 

Jeg ved, at han stadig har brug for at blive ammet om natten, men ammes han for tit? Vi er jo oppe på 4 gang i løbet af en nat (han spiser ca. i 5-10 minutter hver gang). Desuden er jeg også meget i tvivl om jeg misfortolker ham. Hver gang han vågner ligger han jo og forsøger at komme af med luft i maven. Men jeg vælger at amme ham, efter at han har afvist sutten flere gange. Men gør jeg bare ondt værre ved at amme ham hver gang han vågner, og hvis jeg gør. Hvad kan jeg så gøre i stedet for?

 

I løbet af dagen ammes han ca. hver 3. time og der har han ikke altid helt så meget besvær med maven. Natten er og bliver værst.. Især også fordi vores nattesøvn bliver forstyrret så mange gange. Kan det virkelig passe at han stadig skal blive ved med at have så ondt i maven? Han fuldammes og har fin afføring ca. hver anden dag.

 

Jeg håber virkelig at vi kan få nogen råd til, hvad vi kan gøre for at få ham til at sove bedre. Især om natten, og evt. om hans mavekneb lyder til at være helt normale for en baby på 3,5 mdr.?


/Simone.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk