Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Nattesøvnen der blev væk - 14 mdr.


Hej.

 

Jeg er mor til en dejlig 14 måneder gammel dreng, han har som lille sovet ganske fint og generel været let at få til at sove. Men nu indenfor den sidste måned har han været rigtig svær at få til at sove om natten.

 

Han sover 2-3 timer til middag i hverdagene hvor han er i dagpleje. Sover 1-2 timer i weekenderne så det er fint.

 

Han er forholdsvis nem at putte om aftenen, er meget træt i hverdagene og bliver der puttet 18.30-19.00 i weekenderne mellem 19.00-20.00. Han bliver puttet i egen seng, der står i vores soveværelse dog væk fra vores seng. Vi har ikke mulighed for, at han får eget værelse.

 

Han får en flaske, inden han bliver puttet, har en stofble, som han bruger som nusseklud. Der er altid 2 stofbleer og 3-4 sutter i hans seng, så han har mulighed for at finde det, hvis han vågner.

 

Han sover med musik, og det virker rigtig godt, han falder forholdsvis hurtigt i søvn.

 

Problemer er, når han er faldet i søvn, så sover han tit fint indtil kl. 22-23 hvor, han vågner og skriger. Nogle dage vågner han hver time fra han bliver puttet. Han får en flaske vælling ved 22-23 tiden og det hjælper, og han falder i søvn. Sover så indtil kl. 00.30-1.30 hvor han vågner og skriger, og bliver kun mere sur hvis ikke vi kommer. Har prøvet at lade ham selv falde i søvn, men det har ikke virket.

 

Har prøvet at sidde på en stol ved siden af hans seng og holde ham i hånden, hvilke virker efter jeg han lagt ham ned 5-6 gange, mens han skriger. Men nusser ham på maven og efter et par minutter holder han op. Når jeg så kan høre, han sover igen, går jeg i seng. Hvilke resulterer i, at han vågner igen efter 10-15 min. Har også prøvet at tage ham over i vores seng, hvilke tidligere har virket.

 

Men nu sidder han op skriger, vælter rundt sparker og slår. Igen falder han først i søvn efter et par minutter, hvor vi nærmest holder han fast så han bliver liggende. Dvs. vi lægger ham ned, hver gang han rejser sig og nusser ham på maven. Hvilket gør, at han så falder i søvn. Men selv om han ligger i vores seng, kan han vågne flere gange og bare skrige. Nogle nætter er han vågen flere timer, før han overgiver sig, hvilke kun er, hvis han får en flaske.

 

Vi vil gerne have ham af den flaske, men syntes også det er svært, når jeg kan høre hans mave knurrer. Disse nætter er hårde for os men også for ham, da han er mega træt om formiddagen.

 

Vi ved simpelthen ikke, hvad vi skal gøre, for jeg sover rigtig træls, når han ligger i vores seng. Så vil rigtig gerne have ham til at sove i sin egen seng hele natten.

 

Håber i kan give nogle ideer til hvad vi skal gøre.

 

Syntes han er så stor, at han da burde kunne sove som minimum fra 22-23- 6-7 uden at vågne.

 

Hilsen.


/En træt og fortvivlet mor

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk