Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Min søns døgnrytme? - 3,5mdr.


Hej Sundhedsplejerske.

 

Jeg har en dreng på 3,5 mdr. (mit første barn), der er sund og dejlig. Kunne dog godt tænke mig at forbedre hans lure om dagen, hvis dette er muligt.

 

Han bliver puttet til natten mellem kl. 19-20. Dette uden problemer. Jeg ammer og derefter direkte i seng, hvor han puttes og nusses lidt. Jeg går ud af soveværelset og kigger til ham med nogle minutters mellemrum, men der går ikke mange minutter, så sover han.

 

Han er vågen, når jeg lægger ham. Ammer ham ikke i søvne. Dette sker kun, hvis han er nået at blive for træt inden jeg ammer. Han sover til kl. 7-8 og jeg ammer gerne 1-2 gange om natten, når han melder sig. På det seneste oftest kun en enkelt gang mellem kl. 2-4. I døgnet ammer jeg 6-8 gange.

 

Om dagen tager han gerne tre lurer, men det er lidt en kamp, at få ham til at falde i søvn. Han bliver træt (gaber, gnider øjne, klare øjne mv.), men er svær at lægge. Føler jeg snart har prøvet alt: Putte ham tidligere/senere, nusse, tale beroligende, sænke "aktivitetsniveauet" i god tid før puttes mv. Ofte bliver han ked af det, jeg tager ham op, han bliver roligere, putter ham igen, han bliver ked af det og sådan fortsætter det gerne, indtil jeg kan putte ham. Nogle dage er sværere end andre. Han begynder ligefrem at klynke lidt, bare jeg nærmer mig hans seng.

 

Skal siges jeg bor i USA, så han sover alle sine lurer i sin seng i soveværelset, ligesom om natten. Har dog en barnevogn til ture og går jeg en tur med ham, tager han gerne en lille lur, men det kan jeg jo ikke gøre hver dag og tre gange dagligt ;)

 

Udover han er svær at få til at sove om dagen, så sover han kun ca. 45 min ad gangen. Har læst noget med det vil være sundt for ham, at mindst een af han lurer er 1,5-2 timer lang. Luren om formiddagen og sidst eftermiddag tænker jeg har okay længde, han vågner glad op, men midt på dagen kan han nogle gange være irritabel selv efter luren. Det virker klart som om han havde godt af at sove længere. Har også prøvet at "sidde vagt" og klar til at prøve at nusse ham videre i søvnen, når han vågner, men det kan jeg ikke finde ud af. Han vågner meget hurtigt, og så gider han ikke sove mere. Har også læst det måske skyldes hans alder, i så fald, hvor længe fortsætter dette. Kan simpelthen ikke forstå det er så svært om dagen, når han er så nem at putte til natten.

 

Skriv endelig, hvis jeg skal udbyde noget.

 

På forhånd mange tak for hjælpen.

 

Venlig hilsen


/Mette

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk