Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Min datter virker lidt slap - 1 måned.


Kære Niels.

 

Jeg er lidt bekymret for min lille datter på en måned. Jeg tænker, om hun kan have lav muskeltonus. Hun er født en uge før termin ved planlagt kejsersnit.

 

Jeg synes ikke, hun er totalt slatten, men hun er ikke ligeså spændt som mine to ældre børn. Det er fx let at give hende tøj på, da jeg ikke oplever så stor modstand. Hun kan godt gribe om min finger. Men gør det ikke altid.

 

Hun var gul til at starte med, men fik ikke brug for at komme i lyskasse. Hun tabte sig for meget de første døgn. Jeg malkede ud og gav hende min mælk på flaske. På sygehuset overvejede jordemoderen, om der var problemer med bevægeligheden af tungen.

 

I samråd med sundhedsplejersken startede med amning for tre uger siden. Efter 14 dage vurderede sundhedsplejersken, at min datter havde taget gennemsnitligt 27 gram på i døgnet, men at hun havde taget for lidt på i forhold til at skulle kunne følge sin egen vægtkurve. Jeg oplever, at min datter ikke sutter særligt lang tid ved brystet. Hun sover heller ikke så lang tid ad gangen, dog længere tid når jeg sidder med hende.

 

Jeg tænker at en lav muskeltonus kan gøre at hun ikke orker at sutte længere tid. I går malkede jeg mælk ud og gav hende lidt på flaske efter at hun var blevet ammet. Det tog hun imod. Dagen inden havde jeg givet hende modermælkserstaning et par gange efter amning. Her oplevede jeg, at hun sov bedre.

Jeg har været forbi øre næse halslæge, som ikke synes, der er noget påfaldende ved min datters tunge.

Hun tog fint på i den periode, hvor jeg malkede al mælken ud og gav hende det på en flaske.

 

Jeg bliver nervøs, for hvis der er tale om lav muskeltonus, kan det jo have alvorlige årsager. Min læge synes ikke der er grund til bekymring, når ikke min datter er helt slatten.

Hvordan vurderer man et lille spædbarns tonus?

Min datter har meget lange, slanke fingre og lange tæer. Jeg har selv en stor hånd, men jeg har brede fingre. Min mand er ikke så høj og har en meget lille hånd med små fingre. Er det ikke lidt underligt?


/Lsk.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk