Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Middagssøvnen er for kort - 21 mdr.


Hej.

 

Jeg har tre børn på hhv 3,5 år, 21 mdr. og 4 mdr. Mit spørgsmål drejer sig om den midterste på 21 mdr.

 

Baggrundshistorien er, at vi jo fik lillebror i maj, og så flyttede vi i juli, hvilket indebar et institutionsskift. Derudover har lillebror været syg og er blevet opereret og har efterfølgende svært ved at sove med mindre han er i vikle eller svøbt og ligger i vores arme. De to ældste har altså gennemgået en del omvæltninger på det seneste.

 

Mon bekymring går på, om midterste pige får nok søvn. Hun har efter flytningen vågnet meget om natten, hvor vi skal ind til hende og hjælpe hende med at sove videre. Vi tænker, at det er en normal reaktion på alt det nye. Hun falder i søvn mellem 19 og 20 og står op mellem 6 og 7, når hun vågner af sig selv og får derved mellem 10 og 11 timer om natten (oftere 10 end 12).

 

Problemet er altså mest middagsluren, hvor hun kun sover lige omkring en time og ikke altid virker helt veludhvilet. Når vi er hjemme, er hun ret svær at putte til middag, nogle dage sover hun kun, hvis vi vælger at køre en tur i bilen. Hvordan skal vi få hende til at sove mere? Hun er jo alt for ung til at droppe middagsluren.

 

Jeg håber I kan hjælpe os.


/Marianne.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk