Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Middagssøvn i institution? - 2,4 år


Hej,
Jeg har et spørgsmål om søvn, eller mangel på samme, i institutionen.

 

Min datter er 2 år og 4 måneder, og rykkede for halvanden måned siden op i børnehaven (de har en lidt anden struktur i vores institution, hvor børnene rykker op når de er ca. 2 1/2 år gamle). I vuggestuen sov hun dagligt en middagslur på halvanden -to timer, og faldt altid i søvn uden nogen former for problemer, og sov også fint om natten (fra ca. kl. 20 - 7 hver nat).

Nu hvor hun er rykket op, er hun holdt op med at sove middagslur. Det er ellers sådan, at børnene i børnehaven, som stadig sover middagslur, kommer ind i vuggestuen for at sove. Men det nægter hun pure. Hun er ikke så god til skift, og nu hvor hun er i børnehaven, nægter hun at sove i vuggestuen. Der er i stedet taget diverse tiltag for at få hende til at sove i børnehaven, men der sker alt for meget til at hun kan sove, så det har heller ikke virket. Hun får ikke sovet.

I børnehaven mener de, at det nok betyder at hun er klar til at hoppe middagsluren over. Men jeg mener at det er for tidligt, og at de problemer vi oplever med søvnen skyldes skiftet fra vuggestue til børnehave, og ikke at hun er klar til ikke at sove middagslur. Hvad mener du?

 

I de første par uger hvor hun ikke sov til middag, var hun fuldstændig udmattet når hun kom hjem fra børnehaven, og kunne have sovet fra hun kom ind af døren derhjemme kl. 16. Vi gjorde alt hvad vi kunne for at holde hende vågen til normal sengetid, med det resultat at hun konstant græd, skreg og generelt var tydeligvis utilpas og meget træt.

Nu, efter næsten halvanden måned, er det blevet markant bedre. Hun virker ikke helt så træt og uoplagt når hun kommer hjem, omend vi stadig kan mærke på hende, at humøret ikke er helt så højt som tidligere og hun er mere træt end normalt.

Hun sover stadig ok om natten, dog ikke mere end tidligere. I weekenden får hun altid en middagslur, og kan nogle gange allerede sove fra kl. 11 eller 11.30 hvor hun virker træt og så en time eller to.
Jeg vil meget gerne have din vurdering af hvad der er normalt og sundt for et barn i den alder, sådan at vi i samarbejde med institutionen kan gøre det der er bedst for hende.

 

På forhånd tak!


/Charlie.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk