Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Må hun sove på maven ? - 5 mdr.


Hej
 
Vores pige på 5 måneder roder meget rundt om natten og vil utroligt gerne sove på maven. På tidspunkter ligger hun og roder rundt og får bevæget sig helt op i rundingen af sengen og gerne på maven.
 
Hvilket gør mig (mor) meget bekrymret. Jeg vågner flere gange om natten og vender hende om på ryggen /siden og flytter hende ned langs siden igen, med det resultat, at jeg ikke får min nattesøvn.
 
Nu har vi hørt så meget om, at børn ikke må sove på maven, men hvad kan man gøre, når de af sig selv ruller om på maven?

 

Vores pige har siden hun har været 3½ måned kunne trille fra ryg til mave. Nu hvor hun er 5 måneder kan hun også rulle tilbage igen.
 
Jeg har forsøgt at købe en uro, der hænger i loftet, for at få fokus flyttet fra at skulle om på maven og i stedet opmuntre til at ligge på ryggen. Tilsvarende har hun også en lille tøjbamse, som jeg ligger hos hende, for at hun føler, der er noget trygt hos hende i hendes egen barneseng. 
 
Siden hun kom fra vuggen til sengen, da hun var ca. 3 måneder, har hun sovet igennem.

Vi har ingen problemer med at få hende til at sove, ca. kl. 22.30 om aftenen, lægger hun sig til at sove efter at fået den sidste flaske.

Hun falder selv i søvn i sengen og sover igennem til ca. 5-6 tiden om morgenen. Også selv om jeg vender hende om på ryggen/siden om natten.

Derefter kommer hun over i vores seng og sover 2-3 timer mere, nogen gange efter en flaske. Når hun ligger i vores seng, sammen med mig, har vi ingen problemer med at sove på ryggen.
 
Skal jeg være bekymret og er det en god ide at vende hende om på ryggen/siden i løbet af natten, eller har I andre forslag til, hvad vi kan gøre, så jeg kan få min nattesøvn.
 
Ser frem til at høre jeres svar omkring emnet.
 
Hilsen


/Winnie

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk