Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Lommepenge som belønning og straf? - dreng 5 år


Kære panel,

 

Vi er forældre til 2 dejlige børn og han nu brug for lidt vejledning med vores ældste.

 

Vi har en dreng, som lige er fyldt 5 år. Han udvikler sig som han skal. Der er meget krudt i ham, og han afprøver konstant grænser og tester os.

 

Til sin fødselsdag fik han 100 kr. af vores nabo, som han kunne bruge til en gave. Vi har forklaret til ham, at der også er den mulighed at spare op, så han kan få noget større og sjovere end bare et lille legetøj. Han er så kommet med en idé at spare op til et løbehjul, og det synes vi er en rigtig god idé. Så tænker vi samtidig, at måske indføre uge lommepenge som han kan få, så han også kommer videre i sin opsparing. Det er ingenting vi har prøvet før og har brug for råd om, hvordan det er bedst at gøre.

 

Vi tænker, at evt. indfører et basis beløb på 10 kr. om ugen, hvor der er mulighed at lægge nogle kroner til eller fra som belønnings-/straffesystem. Tanken er at han skal “tjene” dem og ikke bare få, samt at han skal kunne mærke konsekvenserne, når han gør noget forkert. Selvfølgelig drejer det sig om større ting, så som når han løber væk fra huset uden at sige noget til os, og ikke når han bare har glemt at slukke lyset i sit værelse. Men er det i det hele taget en god idé at gøre det på den måde? Det skal jo heller ikke føles for ham, at han skal “gå på arbejde” for at få dem, han er jo trods alt et barn.

 

Vi er taknemmelige med nogle konstruktive input som vi så kan afprøve med vores søn.

 

På forhånd tak for jeres hjælp!

 

Med venlig hilsen,


/Ksenia & Andreas.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk