Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Krammer andre voksne - 16 mdr


Kære eksperter

 

Jeg har et spørgsmål, som jeg håber I kan hjælpe mig videre med.

 

Jeg er mor til en dreng på 16 måneder, han er en dejlig, glad og tilfreds dreng.

 

Vi er ofte på legeplads og min dreng er meget glad for at smile til og "tale" med fremmede, dog kun kvinder. Han vil også meget gerne kramme de andre mødre på legepladsen, enten rundt om benet eller et "rigtigt" kram om deres hals. Han er ikke på samme måde kærlig overfor andre børn og fremmede mænd får højst et smil.

 

Mit spørgsmål er, om det er en adfærd jeg skal forsøge at stoppe? De fleste kvinder reagerer ret roligt på min lille drengs kærlighed, der er enkelte, hvor jeg godt kan se, at det er en smule grænseoverskridende for dem (fx hvis han er fyldt med sand). 

 

Lige nu gør jeg ikke noget for at stoppe opførelsen, hvis han bliver stående længe hos en helt fremmed forsøger jeg at distrahere ham væk med noget legetøj, hvilket altid lykkes. Overfor de andre voksne joker jeg lidt med, at han godt kan li flotte damer. 

 

Er det et tegn på, at han ikke får nok fysisk opmærksomhed hjemme? Jeg synes faktisk vi er meget fysiske med ham, mange, mange kys og krammere og kilde/tumleturer hver eneste dag. Bør jeg forsøge at stoppe denne kærlighed overfor fremmede? Jeg vil helst ikke have, at han skal føle, at det han gør er forkert. Lige nu er han så lille, at de fleste synes det er sødt. Sådan vil de måske ikke have det, når han er 7-8 år og stadig krammer til højre og venstre.

 

Det skal lige siges, at han ikke går i dagpleje, men bliver passet af sin mormor til hverdag, så han er faktisk kun i kontakt med fremmede på legepladsen.

 

Jeg håber I vil komme med lidt input.

 

 

Vh


/Senia

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk