Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan søvnen blive bedre? - Pige 11 måneder.


Hej!

 

Vi har en datter på 11 måneder, der altid har grædt meget. Hun er god til at sige fra, hvis der er noget, hun ikke vil. Hun har indtil nu ikke sovet mere end 4 timer i streg, og det kan tælles på een hånd, hvor mange gange, det er sket. Min mand og jeg er en smule bekymrede og kunne godt bruge lidt råd i forhold til hendes søvn. Vi er bange for, hun ikke sover nok.

 

Hun er en glad og nysgerrig pige, der ikke gider sidde stille. Hun kravler, står og piller i alt, så hun bruger en masse energi. Hun spiser godt, fire måltider om dagen med masser af rugbrød, grøntsager, grød, boller og frugt. Hun får MME, og lige nu får hun en halv flaske om formiddagen, en hel eftermiddag og aften og så en halv til en hel flaske om natten. Hun har på intet tidspunkt været nem at få til at drikke meget mælk på en gang, heller ikke da jeg ammede hende (det stoppede jeg med for knap tre måneder siden).

 

Lige nu tager det os omkring en time om aftenen at putte hende, og der er meget gråd. Først læser vi en bog, så skifter vi ble og giver nattøj på, så ruller vi gardinet ned og siger godnat, så får hun flaske i sin seng mens vi aer hendes krop. Så smider hun flasken, vil op at stå, vi siger, “sæt dig ned”, og så gør hun det, men hun græder meget imens, og så rejser hun sig igen. Hun er meget træt og kan næsten ikke hverken stå eller sidde. Der er meget gråd hele tiden undervejs, og vi smiler og har rolige stemmer og trækker vejret dybt.

 

De seneste dage har søvnen været sådan her:

Vågner mellem 6 og 6.30
Lur fra 11-12
Lur fra 15.30-16
Falder i søvn mellem 20 og 21.

Herfra vågner hun ca. hver eller hver anden time resten af natten med gråd og skrig, det virker som mareridt. Så skal hun have sutten og aes på kroppen og måske en krammer og noget mælk, hvis hun er meget ked. Typisk tager vi hende ind i vores seng og sover med hende mellem kl. 2 og 3.

 

Vi forsøger ofte at få hende til at sove mere ved at gå lange ture med barnevognen, men er hun ikke i humør til det, græder hun hele vejen, indtil hun bliver taget op. Jeg har en sele, som jeg har brugt meget førhen, men min ryg kan ikke klare det mere. Vi har altid mælk og mad med ud at gå, så det er ikke på grund af sult.

 

Jeg synes ikke, hun sover specielt meget, og det kan jeg godt blive nervøs for. Hun er normalt glad, men meget ked i forbindelse med søvn. Hun har aldrig haft nemt ved at falde i søvn. Har du nogle ideer til, hvordan jeg kan hjælpe hende, så søvnen bliver en dejlig oplevelse for hende? OG så sover hun sjældent 12 timer i døgnet, som jeg ellers har hørt, er minimum for små børn - er det noget, jeg skal være opmærksom på?

 

Tusind tak for hjælpen!

 

Alt godt,


/Maiya.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk