Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan ikke tolke min søn - 5 1/2 måned."Spørg os" svarer:

Kære Frustrerede mor.


Tak for et virkelig god spørgsmål.


Det er meget forskelligt, hvordan børns signaler, de er – om de er trætte, sultne, sure, om de keder sig. Det er dog ofte mere let at se, om de er veltilpasse, glade osv. Jeg har mange steder læst sætninger som (om nyfødte børn) ”du vil hurtigt lære at tolke dit barns gråd, fx om det er søvnigt eller sultent”. Og det er rigtigt for nogle børn, men ikke for alle. Jo ældre barnet er des bedre kender man det, så for de fleste forældre bliver det nemmere med tiden, at tolke hvad barnet lige ´har behov for. Se mere Om at tolke mit barn:


Nogle af de ting, som du måske kan få gavn af, det er hvad der plejer at ske. Fx når din søn har spist midt på dagen, og han har leget lidt – og han begynder at virke sur og utilpas. Måske tager han sig til ørerne eller gnider øjnene, så er han nok træt. Hvis han sover 45 minutter og vågner op og græder, så er han sikkert stadig træt og skal lulles i søvn igen og sove, indtil han vågner op og er glad.


Jeg tror der er mange forældre, som har den oplevelse, som du fortæller om. Jeg synes også du skal fortælle din sundhedsplejerske om det, næste gang hun kommer på besøg. Hun kender både dig og dit barn, og hun kan måske være mere præcis i beskrivelsen af, hvad du kan være opmærksom på med netop dit barn.Held og lykke med detDe bedste hilsner


Else Guldager
 Sundhedsplejerske phd


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk