Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan døgnrytmen blive bedre? - 3 måneder


Hej Berit.

 

Jeg har brug for et råd eller to angående min datters søvn. Hun er 3 måneder og sover for det meste hele natten igennem - jeg hjælper hende til at sove ved amning. Nogle nætter falder hun i søvn ved brystet, andre nætter af sig selv men kort tid efter amning. Det fungerer godt for os lige nu men ville dog ønske at vi på længere sigt vil kunne lære hende at falde i søvn af sig selv. Det er også her vores udfordring kommer ind - jeg har så svært ved at få hende til at sove om dagen. Hun falder i søvn i barnevognen når den bliver trillet, men hvis barnevognen står stille, brokker hun sig, eller hvis hun sover, vågner hun med det samme. Hun kan sove op til fire timer i barnevognen under den forudsætning at den triller.

 

Herhjemme har vi købt en slyngevugge til hende - hun falder i søvn i den men vågner altid efter 10-15 min og er ked af det. Hun vil heller ikke sove i sengen om dagen. Til sidst har vi en ergobaby-slynge - den vil hun gerne sove i men kun en halv time ad gangen, og vi ser også helst at hun ligger fladt på sin ryg og sover. Jeg er klar over at hendes søvnvaner eller mangel på samme, skyldes dårlige vaner men jeg ved bare ikke hvad mit næste skridt mod en bedre vane skal være.

 

Jeg er nok også en smule for god af mig - forstås på den måde, at jeg tager hende op lige med det samme, når hun begynder at brokke sig. Jeg gør mig meget umage med at læse mit barn, og sørge for at lægge hende på det rette tidspunkt men for tiden føler jeg, at hver dag går med at få hende til at sove. Jeg er også begyndt at finde det uoverskueligt at tage ud og besøge familie, fordi det er så svært med søvnen, og det er ærgerligt.

 

Jeg håber at du kan hjælpe mig med et godt råd.

 

Bh


/FEBT.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk