Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hvad er det med vores søns ben?


Hej Niels.

 

Jeg skriver til dig fordi jeg har en lille søn på 5 måneder. I midten af maj blev vi under en tur i det lokale supermarked enormt forskrækkede da vores søn (som lå i barnevognen) begyndte at skrige. Vi tog ham op og opdagede at hans ben blev ild-røde (altså skrigrøde) og hans fødder helt blå.

 

I ren panik kørte vi med det samme til vores nærmeste hospital hvor vi løb ind og fandt børneafdelingen. De undersøgte ham og efter han faldt lidt ned blev hans ben og fødder normalfarvede igen. Derefter fik han en masse blodsprængninger på benene.


 

Vi var indlagt i længere tid og han fik foretaget blodprøver og undersøgelser i et væk, men der var intet der pegede på nogen sygdomme.


 

Efter lidt tid forsvandt blodsprængningerne. Vi blev udskrevet med beskeden om at de ikke kunne give os noget svar på hvad der var sket.

 

I går skete det så igen. Han begyndte efter at være blevet skiftet, at skrige helt vildt, hvorefter vi opdager, at hans ben er ildrøde og med blå fødder, og derefter kom der nye blodsprængninger.

 

Vi er lidt fortvivlede for vi ved for det første ikke om han skriger fordi hans ben bliver røde og fødder blå, eller om benene bliver røde og fødderne blå fordi han skriger- altså hvilken rækkefølge det sker i.

 

Derudover har vi hørt om børn, der kan få små blodsprængninger af at kaste meget op, men aldrig har vi hørt om børn der får dem af at skrige!?

 

Vi vil helst undgå alt for mange nye undersøgelser og blodprøver, da vores søn er begyndt at vise tegn på at han bliver enormt utryg, og derfor har vi besluttet at skrive her til istedet, det kunne være at du har oplevet noget lignende.

 

Til info er han en stor og sund dreng, han er ca. 74 cm. lang og vejer ca. 12 kg. Han er meget lys i huden og har et rødlig skær i håret og han bliver f.eks. meget rød over øjenbrynene, når han presser, og og helt rød i hovedet, når han er sur. Han får også rødlige ben af at sidde på skødet eller sidde foroverbøjet, men ikke tilnærmelsesvis i den grad de er røde i de to tilfælde.

 

Jeg håber du kan vejlede os i en eller anden retning - min (mor) teori er at han på en eller anden måde formår at bremse blodtilførslen til benene og det eskalerer, når han så skriger. Men er han i overhovedet i stand til at kunne gøre det?

 

Mvh.


/En lidt fortvivlet mor og far

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk