Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hun sover dårligt midt på natten - 1 1/2 år


Kære Else

Tak for svar fra tidligere gange.


Jeg sidder igen med et par ting jeg vil spørge til råds om. Vores søn bliver tre sidst i april og vores datter er lige blevet 1 ½ år og det er mest hende det drejer sig om.


Der er søvn atter og atter igen. Der er faktisk ikke noget rytme, selv om hun kommer i seng kl. 19.00 hver aften. Putte ritualet er det samme. Det kan tage en time inden hun falder i søvn, og nogen gange er det med skrig og skrål. Selv om vi står med hende i favnen og tysser og beroliger.

 

Det plejer at være når den anden tager over, det plejer det at lykkes. Ja så sover hun vel et sted mellem en halv time og 4 timer. Meget forskellige også kommer vores problem.

 

For hun er ikke til at lægge igen. Det kan tage op mod to –til seks timer. Vi har desværre en teori om at hun måske har ondt i ørene eller i maven. Hun skriger så højt, selv om, vi går nedenunder at hun vækker sin storebror og den anden forældre. Og så er der ingen i familien der hænger sammen.


Så kommer der måske 1 -2 gode dage hvor hun sover igen, så er vi igen tilbage i det gamle mønster. Hvad sker der mon i hende?

Hun er jo en dejlig pige, der er godt med udviklingsmæssigt. Hun forstår, når jeg vil hjælpe hende, og venter tålmodigt på, at jeg har lavet noget, hun er blevet ked af. Hun pynter sig med ting hun kan komme rundt om armen. Sproget er bedre end vores søn i den alder.


Dog er hun ikke så høj eller vejer ret meget. Hun er kap 80 cm og vejer 9 kilo. Men den store har også gået til ekstra kontrol, men hun bliver måske sendt videre til børnelægen, hvis de ikke er tilfredse med hendes vægt og højde. Jeg tænker det hænger sammen med hendes nattesøvn

I dagplejen sover hun to gange og –nogen-gange sover hun til over fire om eftermiddagen, hvor det så er umuligt at få hende i seng før ni. Hvad kan vi høre for at give hende en bedre søvn????

Så er der vores søn, som ikke rører ris, kartofler, pasta eller kød. Det gjorde han indtil han var fodt 13 måneder gammel, så nægtede han og han har kun rørt brød, og frugt og agurk herhjemme. Vi bliver ved med at tilbyde ham det, men han nægter at spise det. Nu er han begyndt at sige ikke lide det, efter vi har sagt det smager dejligt. Og ellers ikke kommenteret på det, for han spiser ikke meget, men det bliver jo også kun til brød måltiderne han gider noget. I dagplejen er det nogenlunde det samme.

Så er der hans sut, som han altid har været meget glad for. Han er dog begyndt at tage den meget ud, men vil gerne vide, hvor den er, og sover altid med den. Hvordan vænner vi ham bedst af med den??

Mange hilsner


/En bekymret mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk