Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hun hader at sove i barnevognen - 2 ½ måned


Hej Else.

 

Jeg håber inderligt, at du kan hjælpe en grædefærdig og nu meget frustreret 1. gangsmor med vores datter og hendes barnevogn og hendes søvn, når vi er væk hjemmefra. Jeg har smidt håndklædet i ringen og kan nu se frem til at sidde indendørs hele sommeren væk.

 

Vores datter er fra d. 22/3-18 og kom til verden som et stort ønskebarn ved et akut kejsersnit. Hun har fra starten været flaskebarn og får flaske i hvertfald 6x i døgnet og mere, hvis hun “efterspørger” det. Hun sover igennem om natten (dog med drømmeflaske, inden der er gået 5 timer siden sidste flaske).

 

Vores første problem er, at hun ikke vil sove i sin barnevogn og hun græder og det er uanset, om vi køre med den eller om den står stille. Vi har prøvet nærmest alt for at få hende til at sove i den. Lagt en t-shirt derned med min duft, gået med hende i den da hun var faldet i søvn (hun vågner så efter 10 minutter og begynder at græde), gået med hende når hun var træt men ikke faldet i søvn, hævet barnevognskassen (dette har dog hjulpet lidt, så hun nu kan ligge og se på ét stk hængende legetøj i 10 minutter, inden hun brokker sig), svøbt hende, skærmet hendes udsyn af, så hun ikke kan se ud og også det omvendte, prøvet at lade hende ligge i liften og i barnevognskassen, lade hende sove i liften herhjemme til middag og om natten (ingen problemer her), give hende flaske i barnevognen, lade hende falde i søvn i liften nede i parken (Og det kan hun sagtens), Jamen, vi har prøvet alt!

 

Hun begynder at græde hysterisk i barnevognen og vi har endda også prøvet at lade hende græde, indtil hun var helt blå om læberne og hun derefter blev revet op af kassen. Hun stopper med at græde, når hun kommer op (efter hun lige har skældt os lidt ud først). Hun har ingen problemer med at sove i sin vugge og hun kan både falde i søvn, når vi vugger hende og når hun ikke vugges.

Hun har dog præsteret at sove i barnevognen et par gange og vi har lavet en sejrsdans hver gang. Hun sover i flere timer, når hun har sovet i barnevognen og vi skal nærmest vække hende for at give hende mad.

 

Det andet problem er, at når hun ikke vil sove i barnevognen, gør, at jeg ikke tør at tage hende med nogen steder og jeg har dd. været nødt til at melde mig ud af min mødregruppe, som jeg var oprigtig glad for. Vi kan ikke tage hende med ud at handle, ud at spise eller fx. hjem til hendes bedsteforældre eller nogen venner, for hun vil ikke sove, når vi er ude og hun vil jo ikke sove i barnevognen. Vi har prøvet at tage hendes babynest med, som hun sover i i sin vugge og putte hende i den, men hun vil ikke sove, når vi er væk hjemmefra. Vi har prøvet at få hende til at slappe af og sove på vores arm (som er et sikkert hit derhjemme, hvis hun er lidt utidig), men hun vil ikke og græder.

 

Vi har her også prøvet, at hun ikke går fra den ene arm til den anden, så hun ikke bliver overstimuleret... Vi har en kamp med hende og har hver gang en pylret datter, som falder i søvn på fars arm klokken 19, efter hun har sjat-sovet de sidste 12 timer og vi bliver derfor nødt til at spise hver for sig, når vi er ude og tage tidlig hjem, fordi hun græder og er pylret, eller fordi hun vågner i sin barnevogn 10 minutter efter, at hun er lagt i den. En dag ude gør, at hele hendes rytme dagen efter skrider og hun skal “køres ind” i den igen, fordi hun bliver pylret og ikke kan finde ro.

 

Hendes søvnrytme i hverdagen er for det meste rigtig god og hun sover mellem 3-4 lure (som vare mellem 45 minutter til 4 timer) fra klokken 8, indtil hun bliver lagt i seng til natten mellem klokken 20-21. Hun bliver nogen nætter svøbt pga. uro, men ellers køre hverdagen på skinner med en aktiv og smilende datter (når hun er indeni sin rytme igen).

 

Jeg er grædefærdig næsten dagligt, når min mand kommer hjem fra arbejde, fordi jeg endnu en gang har siddet indenfor 4 vægge i dette fine vejr og bare har gloet ned på vejen på alle dem, som kommer med en trillende barnevogn. Barnevognen skulle være vores fristed sammen, men jeg tør ikke at ligge hende i den mere.

 

Hun er set efter af en Osteopat, som siger, at hun er lidt anspændt i nakken, ved kæberne og over brystet, men at det kun er meget lidt og ikke burde skabe de helt store problemer. Og d. 22/6 har vi en tid til at få checket hendes ører (just in case).

 

Hvad kan jeg gøre for at få min datter til at sove i barnevognen og når vi er væk hjemmefra?

 


/Bonnie.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk