Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hun er på MOR - storesøster på 3 1/2 år


Hej

 

Vi har en datter på 3,6 år. Jeg plejer at putte hende, ved at ligge sammen med hende, læse en bog og så bare ligge ved hende, til hun falder i søvn. Så ligger hun og nulrer min hals og falder oftest i søvn i løbet af 10 min. Det plejer at gå meget fint og være super hyggeligt.
 
Nu er hun blevet storesøster for 2 måneder siden, og det har ændret sig! Hum ligger og pjatter, snakker, skal have vand, skal hente noget, synger osv. Det kan tage meget lang tid, og det er vi alle meget trætte af!

 

Vi har prøvet, at far skal putte, men hun græder og vil have sin mor. Jeg er bange for at det kan være for hårdt for hende pga. storesøstersituationen, og at lillesøster vil få skylden for at frarøve mor til putning. Jeg har nogle gange måtte gå fra hende for at give lillesøster mælk og er så kommet tilbage. Jeg har mistanke om, at hun trækker tiden for at det skal ske igen, og pustningen derved tager længere tid, og hun har mig for sig selv i længere tid.

 

Hun har altid vågnet efter 2-3 timer og grædt. Så henter vi hende ind i vores seng. Jeg ligger igen lidt ved hende, og hun falder hurtigt i søvn igen. Ofte vågner hun et par gange i løbet af natten og skal mærke mig igen for at falde i søvn. Dette sker selvfølgelig stadig efter lillesøster er kommet. Nu vågner hun blot grædende og helt hysterisk, hvis jeg er inde ved lillesøster og give hende mælk. (Lillesøster sover på eget værelse, da hun larmer meget i sin søvn og sover super godt for sig selv).

 

Vi er udemærket klar over, at problematikken skyldes en rigtig dårlig vane med behov for at have mig hos sig, så snart hun vågner. Vi ved bare ikke, hvordan vi skal bryde den. Skal vi lære hende at sove selv? I så fald, hvordan?

 

Er bange for at gøre skade i hele storesøsterprocessen, som jo i sig selv er svær nok.

 

Håber I kan hjælpe.

 

Venlig hilsen


/Anne.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk