Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hjælp til nattesøvnen - 1 år"Spørg os" svarer:

Hej X.

 

Tillykke med din søn, og jeg får virkelig indtryk af, at han trives. Det er super at du passer din skole, selv om han holder dig vågen om natten. Det er sejt klaret af dig.

 

Helt umiddelbart så gør du jo alt, hvad du kan. I har en fast rytme, som er vigtigt for at han får muligheder for også at få en fast rytme.

 

Jeg tror, at han vågner op en del gange, og så bliver han mere vågen frem for at falde i søvn igen. Det er rigtig fint, at du sover i hans værelse, så du ikke behøver  at flintre så meget rundt om natten. Og det bedste du kan gøre, er er at sige ”shhh, du skal sove min skat”, så han ved, det er det, der skal ske. Og ikke noget med lys og underholdning af nogen slags. Men jeg tænker, at det ved du helt sikker allerede.

 

Vi vågner faktisk alle sammen en del gange om natten, men vi kan simpelthen ikke huske det, fordi de fleste af os falder i søvn igen med det samme. For det har vi lært "os selv". Men det har din søn åbenbart ikke fået lært sig endnu.

 

Du kan sørge for, at der er helt mørkt i det værelse, som I sover i, at der er god frisk luft og hverken for koldt eller for varmt. Du kan også prøve at give din søn massage, når han er kommet op fra sit bad. Det beroliger en del børn, og får dem til at slappe godt af i kroppen.

 

Jeg er ked af, at jeg ikke har nogen mirakelkur til dig. For langt de fleste børn bedres søvnen omkring 1 1/2 års alderen. Det ønsker jeg sker forjer -snart.

 

Jeg ønsker dig alt det bedste – både for din søn og for dig.

 

De bedste hilsner

 

Else Guldager

Sundhedsplejerske ph.d.


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk