Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hjælp! Vi mangler søvn. - Dreng 1 år 5 mdr.


Kære Else

Jeg er Mor til en lille dreng på 1 år og 5 måneder. Vi har siden hans fødsel været præget af søvnmangel. I starten fordi lille manden skulle spise om natten (fair nok). Han har været amme barn lige fra fødslen, og han har aldrig villet have hverken sut eller flaske.


Da han blev et halvt år prøvet jeg at aflaste "min bryster" ved at give ham sut, men det har aldrig fungeret. Mine bryster har altid være det eneste der virker for ham. Sutten (uanset form og farve eller mærke) blev kastet væk eller brugt til at bide i... Da han blev et år valgte jeg at stoppe med at amme. Og først der vil han gerne tage imod sutteflaske. Men stadig ingen sut.


Vores lille dreng er ekstrem meget morsyg. Det er altid mor mor, mor og hvis mor er i rummet, er alle andre ligegyldige.


Han har gået i vuggestue siden han blev knap 8 måneder, og det har indtil videre fungeret rigtig godt. Han er bestemt ikke glad når han bliver afleveret, men det går hurtig over, og han får nogle gode dage. Farmor eller farfar henter ham hver dag kl 15:30, så han ikke skal blive for længe. Og her går det også altid fremragende, når han er med dem... lige indtil mor kommer og henter, så er det igen det samme. Vil kun ha’ mor, op til mor og bliver rigtig ked af det, hvis ikke han får lov til at være hos mor.

 
Vi har efterhånden prøvet alt for at få ham afvendt med sin mor-syghed. I bund og grund genere det mig ikke som sådan. Jeg elsker at lege og ha’ min søn ved mig, men jeg ved, at det kan gøre de andre i familien ked af det. Specielt far. Det skal siges at det altid går rigtig godt med den sidste nævnte så længe, jeg ikke er i lokalet...

Men der hvor min personlig største udfordring er, det er at lille manden ikke vil sove i gennem om natten. Han nægter at falde i søvn af sig selv, vil gerne ha lov til at putte og sutte på mit bryst og nulre ved det andet, til han falder i søvn i vores seng. Derefter kan jeg godt transportere ham i hans egen seng, og går det godt, sover han en SJÆLDENE gang i gennem (typisk i week enden), men for det meste vågner han og vil naturligvis gerne op hos mor og sove videre ved brystet i vores seng.

Vi har snart prøvet alt. Faste ritualer, Far putter, far tar ham om natten, sut, godnat historier, faste putte tider "20 Sharp" ro omkring ham før sengetid, alt, alt, alt (tror jeg) Men nej. Lillemanden vil bare ikke falde i søvn selv, give slip på mor, og bliver stik tosset, hvis jeg går fra ham, før han er faldet i søvn, Stik tosset hvis han ikke får brystet, og vil på ingen måder give sig. Han skreg og var hidsig i hele 2 timer midt om natten, da jeg i et forsøg valgte ikke at give ham bryst midt om natten eller ta´ ham med i vores seng.

Min bryster er decideret brugt som sut og nusseklud, og det er nu blevet rigtig belastende.


Jeg er projektleder og har et stort ansvar på arbejdet. Nogle dage er jeg fuldstændig udmattet efter en hård nat, hvor han har vækket mig, mens han lå i vores seng, fordi han skulle ha mit bryst og vende og dreje en million gange.

Jeg vil sådan ønske, at han kunne falde i søvn selv og sove i gennem. Der er rigtig meget ro omkring ham. Vores andre børn i huset respekterer at være stille og give ham ro om aften, før han skal sove. Vi har lavet et lille værelse i vores eget værelse, så han er i nærheden af os og kan føle sig tryg. Men det er som om intet er nok, før han får sin mor og hendes bryster.

Jeg håber du har nogle gode råd til os, de vil blive taget med kys hånd.

PS: Han har haft en del mellemøres betændelse, typisk hang det sammen med en tand der kom ud, og vi troede på et tidspunkt, det var det der skyldes, at han vågnede meget om natten. Men selv når han ikke har mellemøres betændelse og er rask og nu ikke skal ha flere tænder før om nogle år, så vågner han.

Jeg glæder mig rigtig meget til at læse dit svar.

På forhånd mange tak for hjælpen.


/Andrea.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk