Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Har sovet igennem 2 gange - 18 mdr.


Kære Marion

 

Jeg har en dreng på 18 måneder som er en udfordring hvad angår søvn og dårlige sovevaner.

 

Han har ALTID sovet dårligt, vågnet flere gange hver nat. Tror kun han har sovet igennem 2 gange i sit liv.

 

Jeg ammede ham i 4 mdr., derefter aftrappet. Han kom i vuggestue da han var 6 mdr. Jeg har fuldtidsarbejde med skiftende arbejdstider - sommetider aften/nat, sommetider døgnvagter. Hans far har alm 8-16 job.

 

Han kommer i vuggestue kl. 7.45 de fleste dage, når jeg møder sent eller har fri kommer han af sted kl. 9. Han sover middagslur kl. 11-14 ( 3 timer). Han bliver hentet kl. (15-)16 hver dag.

 

Når han kommer hjem fra vuggestue tilbydes han mad (rugbrødsmadder eller noget varmt mad). Han er som regel lidt sulten. Han tilbydes aftensmad omkring kl. 18 (spiser ikke altid så meget her). Han får grød ca. Kl. 19.30 og en flaske mælk kl. 20.00. Den er han glad for og han tager 240 ml. Mælken får han ofte i sin egen seng eller i vores seng. Når han har spist den bliver han tit lidt frisk igen, snakker og mosler.

 

Hvis han har fået mælken i sin egen seng rejser han sig op og peger mod vores seng og siger op. Hans seng står lige ved siden af vores. Jeg prøver at lægge ham ned igen, det vil han ikke, og jeg ender med at tage ham over. Så synger jeg lidt for ham, nusser ham, eller kigger lidt i bøger med ham. Efter noget tid 15-30 min bliver han træt og falder i søvn. Så løfter jeg ham tilbage i sin egen seng. Der sover han typisk til kl 24-01, så vågner han, græder, rejser sig op og vil ikke lægge sig igen.

 

Peger igen mod vores seng eller holder om vores hals og vil op. Jeg tager ham over i vores seng, han putter sig ind til mig og sover med det samme. Han sover uroligt, bevæger sig meget, vender ofte 180 grader, det giver selvfølgelig dårlig søvn til alle. Nogle gange vågner han helt op og skal lige have sutten. Men det er langt fra altid.

 

Sommetider lægger jeg ham tilbage i sin egen seng når han er faldet i søvn hos os. Så vågner han igen kl. 3-4 og vil over til os igen. Hvilken han så kommer. Først på morgenen – kl. 5.30-6.00 sover han meget uroligt, bevæger sig meget og vågner frisk op kl. 6.30-7.00.

 

Han har haft øreproblemer og har dræn i begge øre, de sidder fint, de er kontrolleret flere gange. Han er ellers et sundt og glad barn, der er i fin trivsel.

 

Jeg har prøvet at være stædig og nægte at tage ham over i vores seng, i stedet nussede og prøvede at trøste ham. Men efter to timer med gråd og ingen søvn endte han i vores seng. Rigtig skidt!

 

Jeg har også prøvet at nusse ham i hans egen seng i langt tid, hvor ham var rolig, men så snart jeg fjernede hånden eller bevægede mig væk så vågnede han. Og endte også i vores seng.

 

Det er rigtig hårdt. Jeg er gravid igen og har termin d. 1/2-15 og vil virkelig gerne have styr på hans søvn inden. Jeg går på barsel 1/12.

 

Jeg tænker at det handler om tryghed, men det kan også væge det bare er hygge. Jeg tænker at mine skiftende arbejdstider 1-2 gange hver uge er og har været svært, da far så tager over og vi gør det ikke helt ens.

 

Hans far og jeg har også i en periode skiftet til at passe ham om natten hvor den anden har sovet i et andet rum.

 

Håber du har nogle råd til hvad vi kan gøre. Hvad tror du årsagen er?

 

Mvh.


/Camilla.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk