Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Har mareridt - og svær at styre fremmede steder - 2 år


Kære Fagpanel.

 

Jeg har tidligere brugt jer, når jeg har været i tvivl, og der har i hjulpet os rigtig godt videre og på vej.

 

Nu har jeg igen brug for et godt råd - og derfor skriver jeg til jer.

 

Vi har en fantastisk dreng på næsten  2 år (23 m.), som er i rivende udvikling - han trives med stort T. Der er masser af  fart på, og han både snakker ret godt og er motorisk langt fremme.

 

Dog er der 2 ting som vi ønsker lidt råd til.

 

1. han vågner stadig om natten, oftest af mareridt, og vil gerne ind og ligge hos os ( hvilket han selvfølgelig får lov til )

 

De dage, hvor vi faktisk ikke har lavet så meget andet, end at være hjemme og i haven, (de dage hvor indtrykkene ikke er alt for store ) sover han uden mareridt, og vågner ikke af dem og vil ind til os.

 

Men han ELSKER at opdage og opleve nye ting, og vil helst lege med de store børn.

 

Vi bruger hver dag tid om aftenen på at gennemgå dagen med ham, hvor han for lov at fortælle (hvilket han har behov for) han fortæller og fortæller og fortæller alt hvad han har oplevet. - men det ændrer ikke på opvågningerne og mareridtene. 

 

2. når vi er ude, oftest nye steder og hos venner vi ikke ses så tit med, så bliver han enormt grænsesøgende, og dobbelt så meget som han normalt er -

 

I den almindelige dagligdag, søger han selvfølgelig grænser og viser tydeligt tegn på selvstændighedsfasen, men ikke i større omfang end at han acceptere et nej - og han er rigtig god til at komme videre i en ny leg.

 

Men når vi så er ude (oftest de nye steder og venner vi ikke ses så tit med) så reagerer han ved at slå efter os, når vi sætter grænser, efter de regler dette hjem har (som oftest ligner vores regler derhjemme) ikke at kaste med legetøjet, eller køre gå-vognen ind i møblerne, osv. Han bliver hidsig og græder og som sagt slår ud efter os (hvilket ALDRIG sker herhjemme eller hos familie).

 

Tak fordi i tog jer tid til at læse dette brev.

 

Mvh.

 


/Moderen til en dreng på 2 år.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk