Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Har han kolik? - 3 uger


Hejsa,

 

Vi har lille Alvin på 3 uger. Vi bor i Grønland, og der er pt. ingen sundhedsplejerske i vores by, hvorfor vi har valgt at skrive til jer.

 

Alvin græder meget om aftenen og virker meget utrøstelig. Det er samme tidspunkt hver aften. Hans lille mave rumler meget og vi synes også, at han prutter meget. Til at starte med var der lidt problemer med amningen, og vi blev genindlagt på sygehuset. Her blev vi udskrevet efter tre dage fordi der var godt styr på amningen. Jeg blev udstyret med suttebrikker, og dem bruger jeg stort set ikke mere.

 

Han har de sidste par dage sovet meget i løbet af dagen, gerne 2-3 timer. Så vågner han og vil have lidt at spise. Han spiser mellem 10 og 30 min. af gangen. Andre dage sover han ikke så meget og spiser hyppigt. Er dog blevet gjort opmærksom på, at hyppige måltider kan skabe uro i maven, så prøver ikke at lægge ham til, hver gang han viser tegn på gråd. Han har netop lært at bruge sut.

 

Han sover om natten indtil kl. 2-3 hvorefter han så er vågen i et par timer. Han er lidt pjevset, men ikke utrøstelig, som han er tidligere på aftenen.

 

Vi er bange for at han har kolik; han græder hver dag på det samme tidspunkt, men dog ikke tre timer af gangen. Det skal siges at vi putter ham i en bæresele, når han om aftenen bliver ked af det.

 

Sidst han blev vejet havde han taget 345 gram på, på en uge, og vi synes også at han vokser.

 

Hvad tror I gråden om aftenen kan skyldes? Og hvad kan vi gøre?

 

Hilsen  


/Nicki og Luna.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk