Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hans gråd går gennem marv og ben - 10 uger"Spørg os" svarer:

Kære Winnie.

Tak for dit spørgsmål om dit barns skrig, der går gennem marv og ben. Børns og babyers stemmer – og dermed deres skrig og gråd – er forskellige. Og du har ret i, at din søn på nuværende tidspunkt ikke selv kan styre sin stemme og tonehøjden. Det er simpelthen alt for tidligt. Hvis du er meget urolig for hans lyd kan du spørge den praktiserende læge til råds.

Den anden del af dit spørgsmål – at finde ud af hvorfor han græder – i den rummes måske en hjælp til, hvad du kan gøre. Så snart de første tegn på sult, en snavset ble osv. de viser sig, gør du noget. Tidlig indgriben vil måske kunne forebygge nogle af hans meget høje skrig. Fx at du ammer ham så snart du ser de allerførste spirer til sult osv.

Du skriver at du ikke tager til baby-svømning og baby rytmik. Måske du skulle være ligeglad med højden på hans stemme og bare sige: ”Sådan skriger han altså” … For både du og han har behov for at komme lidt ud.


PS. Næste gang du møder er fagperson, som bemærker hans høje skrig, så kan du jo spørge dem til råds frem for at lade dig nøje med deres konstatering af, at han græder højt.

De bedste hilsner

Else Guldager
Sundhedsplejerske ph.d.


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk