Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han vil ikke høre efter - dreng 2 år 10 mdr.


Kære sundhedsplejersken.dk

 

Vi er en familie på 4, hvoraf vi har en dreng der fylder 3 til marts og en dreng der er knap 3 mdr.

 

Efter vi har fået lillebror er der selvsagt opstået nogle udfordringer med vores "store" dreng på 3 år. Vi kan mærke at han er blevet mere tryghedssøgende i form af en øgning af hans forbrug af sutten. Han kan lige pludselig finde på at sige, at han er bange i situationer hvor det ikke er "nødvendigt", og han er lige pludselig også bange for flere ting.

 

Det skal lige siges, at han er lidt for tidligt født og har alle dage været sensitiv specielt overfor høje lyde, og der er også sket en forøgelse her. Derudover har han også haft en del mareridt om natten.

 

Vi har gjort det at vi har givet ham lov til at sove i vores seng, for at sørge for at han er tryg om natten. Dette har afhjulpet hans mareridt, og vi tænker at lade ham blive ved med at sove sammen med os, indtil han giver udtryk for at han gerne vil ind i sin egen seng.

 

Det der dog det problem, at han ikke hører efter når der bliver sagt nej eller stop til ham. Og det kan være alt fra at tænde kogepladerne til at lege med mælken. Vi har prøvet os frem med alt muligt, hvad end det er at ignorere ham, sige nej på en bestemt måde, på en rolig måde og på en ret uhensigtsmæssig måde.

 

Jeg er godt klar over, at det handler om opmærksomhed, og vi gør vores ypperste for, at han får selvsamme fra os begge. Men der er situationer, hvor far laver mad, og jeg prøver at få styr på en urolig baby, hvor det bare ikke kan lade sig gøre.

 

Derfor søger jeg nogle værktøjer til at få ham til at høre efter. I alt det her er han også gået fra at være mors dreng til at være fars dreng. Og det gør virkelig ondt! Han vil fx helst puttes af far, og der er andre situationer, hvor han også beder om far i stedet for mig.

 

Jeg tænker at det selvfølgelig også er naturligt, og jeg prøver også at få nogle alene stunder med ham - men der er lidt længere imellem dem end hidtil. Mit spørgsmål herom er vel egentlig bare, om det bliver bedre? Jeg savner min lille dreng og går med en frygt for, at jeg har "mistet" ham?!

 

På forhånd tak

 

Vh


/Lisa.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk