Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han vågner midt om natten - 1 år


Hej.

 

Vi har en dejlig og super glad dreng på knap 1 år, som normalt sover rigtig godt. Han er som udgangspunkt aldrig ked af det, og vågner kun et par gange om natten og græder lidt, indtil han får sit sut, lidt vand og sin bamse. Helt stille og roligt.

 

Men i den sidste tid er han blevet en rigtig natteravn. Han bliver puttet, som han plejer og falder fint i søvn, men efter et par timer vågner han op og er rigtig ked af det. Selvom han måske falder hurtig til ro, så falder han ikke i søvn og bliver meget ked af det, hvis vi går ud af værelset igen. Han vil ikke falde i søvn i sin egen seng igen. Hvis vi så tager ham ind til os, så vil han heller ikke sove. Han er ikke længere sur og ked af det, men vågen og ligger og spjætter rundt med sit sovedyr og snakker, som var det blot en kort lur og nu skal vi i gang igen med at lege.

 

Men det er jo nat, så hvis vi så forsøger at "sove" rundt om ham, så bliver han ked af det igen. Det er som om han synes, at nu skal vi alle sammen være vågne og lave et eller andet. Samtidig er han såååå træt og gnider sine øjne hele tiden, men kan ikke finde ro, og vil ikke holdes, trøstes, vugges, nusses eller synges for. Så vrider han sig og bliver sur og ked af det igen. Han nægter simpelthen at falde i søvn igen.

 

Det har været noget lange timer ind i mellem indtil han så til sidst giver op. Sådan et par ture eller mere kan vi godt have i løbet af natten. Det er ret træls for at sige det, som det er, og vores tålmodighed og nattesøvn har haft det bedre.

 

Men vi ved ikke rigtig, hvad vi skal gøre. Det er jo synd, hvis han er oprigtig ked af det og mangler tryghed og nærhed, men han finder jo heller ikke rigtig ro ved at ligge mellem os. Vi er nok ikke helt der, hvor vi tænker, at vi skal tage kampen og lade ham græde, og selv finde ro i sin egen seng uden os. Det gør jo ondt på en, at han bliver så ked af det. Og man tænker også at en dreng på 1 år, næppe kan forstå konsekvensen af at blive efterladt, fordi "nu er det altså nat og du skal bare vende dig om og sove videre". Samtidig er vi lidt hudløse efter mange nætter med dårlig søvn. ´

 

Så; Hvad gør vi? Nogle gode råd eller forslag til at få ham tilbage i søvnen. Og er det utryghed, mørkeræd, night terror, drømme, tigerspring eller en nyt forsøg på at udforske grænserne og hvem der bestemmer? Det er så svært at læse.

 

Hilsen en træt, men også


/Lidt øm og bekymret mor

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk