Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han har temperament - 4 ½ år


Hej.
Jeg kan ikke helt greje min dejlige dreng på 4 ½ år.

 

Han er super dejlig, for det meste nem og tilpas, har gode venner i børnehaven og er god til at komme, når der er noget der går ham på. Han trækker sig af og til og har fået nok af leg og mange børn.

Med jævne mellemrum har han udbrud der munder ud i slag, bid spark og kække svar.

 

Her til aften fik han og lillesøster noget at spise. Han fik havregryn og hun rugbrød. Han var begyndt at spise, da lillesøster siger noget, og det får ham op af stolen, hvor han slår hende og bagefter siger, at hun skal være stille, fordi ellers kan han ikke koncentrere sig.

 

Så smider han sig på gulvet, og jeg tager ham op, for at fortælle at det ikke er i orden at slå. Så er han på vej ind under bordet, og jeg trøster lillesøster. Der ligger han så og hans klynken bliver til rigtig gråd, hvor jeg stryger ham over håret. Først vil han ikke have det, men til sidst kommer han frem og vil gerne have en rugbrød, men ikke resten af havregrynene. Han får lidt og bagefter er humøret bedre.

 

Tidligere fik han en muffins og ville have glasur på, det fik han. Bagefter skyllede jeg skålen og stillede væk. Da han spurgt efter mere, sagde jeg, at det fik han ikke.

 

Han kunne spise resten af kagen, eller lade være. Så var han ved at smide med en, og det forhindrede jeg ham i ved at holde hans hånd. Så blev kagen smuldret, og han sagde at jeg havde gjort, så han ikke kunne lide kagen mere.

 

Jeg holdt hans hænder, imens jeg tørrede ham med kluden og lod ham derefter gå fra bordet. Imens var han ved at sparke og slå mig. Og han fulgte da efter mig for at blive ved. Da han havde fået sin frustration ud, gik han hen og så fjernsyn.

 

Han har altid været mere mærket af udvikling end sin lillesøster. Når verden bliver større reagerede han med gråd klynkene og ville gerne op. Og med at slå og sparke og bide. Så bliver vi kaldt dumme, prutteskid, dumme, grimme mor, lillesøster, far. Det er fordi i skal ud af huset, bilen eller hvor vi nu er.
 
Sådanne ture har vi for tiden tit. Alt for tit, men der er mange lange gode perioder. Og de oplever det ikke i børnehaven, der kan han godt lade de andre styre deres lege, og trækker sig lidt hvis det bliver for meget.

Han ville have kakao på vej i bilen i dag. Der blev han ved med sige, at han var tørstig og ville have kakao. Han ville ikke have det tilbudte vand og begyndte at græde og kunne aldrig mere kan lide vand eller mælk.

Han satte støvlerne op på sædet i ryggen af far, og det bliver til en diskussion hvor far stopper bilen og siger, at han skal lade være og heller ikke fik kakao. Det skulle stoppe nu. Det gjorde det et minut, så satte han igen fødderne i ryggen af sædet, men far kørte hjem og lod være med at kommentere på det.

 

Når han begynder at slå og sparke, er jeg tit gået fra ham, bare for ikke at blive ramt. Men hvad kan vi evt. gøre?
 
Det kan skyldes, han gerne vil tilbage i vante rammer med børnehave og hjem, da han elsker rutiner.

Vi har brugt meget tid på at lave noget med dem hver i sær. Og vi prøver at fokuser på alt det gode sammen. Legeplads, puslespil, snakke, læse bøger

 

Hilsen


/En bekymret mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk