Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han hænger på mig hele tiden - 10 uger"Spørg os" svarer:

Kære bekymrede nybagte mor.


Tillykke med jeres søn. Ja - et spædbarn er glad for at være tæt på sine nære voksne. Jeg tænker på flere ting, som I med fordel kan gøre nu, hvor jeres søn er 10 uger gammel.


Først og fremmest er det en god ide at overveje, om der er grunde til jeres søns uro. Tager han på, som han skal? Jeg synes, det er en god ide at kontakte jeres sundhedsplejerske for lige at få et ekstra besøg med henblik på uroen. Følger han sin vækstkurve? I også spørge hende til råds angående uroen, når hun ser hvordan jeres søn har det. Og hun kan komme med forslag til, hvordan I kan aktivere ham.


Når I er sikre på, at han trives som han skal, så tænker jeg også at I kan tilbyde ham andre ting end at ligge i lift eller barnevogn. Kan han lide at ligge på et tæppe på gulvet, hvor I leger med ham? (Det må ikke trække koldt eller være koldt nedefra). I kan vise ham legetøj, og I kan lege med ham ved at tumle rent fysisk med ham. Far må også meget gerne lege med ham, så de to lærer hinanden rigtig godt at kende. Én af jer kan have ham i favnen og vise ham forskellige ting, som han kan kigge på i jeres hjem. Det kan være en spændende lampe, en blomst eller hvad som helst, der fanger hans opmærksomhed. Den voksne kan også sidde på en stol og have ham på skødet, løfte ham lidt op, så I kan se hinanden ind i ansigtet og så pludre sammen. Følg intuitionen for, hvad der interesserer ham. Når I ”leger” med ham, I er sammen, så er det virkelig fint for hans udvikling og opmærksomhed, at I også snakker med ham. Fx – se lyset fra den flotte lampe, den kan du vist godt lide. Den er rød osv. (eller hvordan den nu ser ud, eller hvad I får lyst til at sige).

 

Når han "leger" og oplever ting, så bliver hans udvikling fremmet. Og han får nye indtryk som nok vil "mætte ham" - og sammen med fysisk udfoldelse, kan det tænkes, at han bliver mere træt og falder bedre til ro.

 
Det er også en mulighed at anskaffe en bæresele, så én af jer kan have ham på maven. I begyndelsen skal han sidde ”bryst mod bryst”, så har ligger trygt mod fars eller mors bryst. Der findes mange forskellige slags bæreseler. Og nogle gange skal barnet lige vænnes sig til at sidde i den før, der er en succes. Senere når han er blevet lidt ældre, så vil han måske synes det er sjovt at sidde anderledes i bæreselen.

 

Det er især godt at din mand har ham i bæreselen. Så får far og søn sikkert et mere nært forhold til hinanden. Det er godt for dem, og det giver også lige dig lidt mere pusterum for dig.

 
Jeg håber, at I har fået lidt forskellige ideer, som I kan bruge.


 

De bedste hilsner - og held og lykke med det hele.

 

Else Guldager
Sundhedsplejerske phd


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2018. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk