Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han er urolig og sover for lidt - 3 ½ måned.


Hej Else.

 

Vi har en dejlig dreng fra d. 25.01.18. Han er glad og tryg og trives - er en stor dreng, der absolut følger sin vægtkurve :-) han fuldammes.

 

Der kommer jo selvfølgelig også et men når jeg skriver til dig. Hans søvn er lidt udfordret, både om dagen og om natten. Han sover pt. sine lure på enten far eller mor, hvilket vi egentlig nyder men også har svært ved at se, hvordan og hvornår vi skal bryde denne "vane". Han har nemlig rigtig svært ved at falde i søvn igen, når han vågner efter 30-40 min og det er ganske enkelt umuligt i barnevognen.

 

Jeg har prøvet at stå klar flere gange, vugge, synge, gå en hel tur. Hvis han var tilfreds efter sin powernap var det jo super, men han er træt og pylret, gaber og gnider øjne. Når han sover på en af os kan vi som regel lulle ham videre i søvnen. Han synes heller ikke det er rart at have luft i maven (selvfølgelig) og også her kræver det at skulle op og gå med ham og få bøvsen væk, inden vi kan sætte os med ham igen. Jeg har forsøgt diverse ammestillinger og bøvser ham af flere gange under måltid for at mindske luften. Laver mavegymnastik flere gange dagligt.

 

Om natten er han rigtig træt men ligger og vrider sig og sparker voldsomt med benene pga. luft i maven. Det kan sommetider hjælpe at lave mavegymnastik, hvor der så kommer nogle kæmpe prutter og han kan sove videre. Men dette er som oftest et problem hver time til hver anden, og det giver selvfølgelig rigtig afbrudt søvn.

 

Han bryder sig ikke om at blive svøbt. Vi giver mælkesyrebakterier og har prøvet diverse forskellige d dråber.

 

Vores sundhedsplejerske har foreslået, at vi om dagen skal fastholde han skal sove i sin barnevogn (hvor jeg må gå ham i søvn, men han registrerer han bliver lagt), og at han så må puttes oftere når han kun sover de 30 min. Det fører desværre bare til en træt og ked af det dreng, slet ikke som vi kender ham når han får sin søvn.

 

Jeg kan ikke få ham til at sove i barnevogn ved at gå en tur, han synes turen er hyggelig men ligger og leger og basker rundt, selvom han er træt, og bliver overtræt.

 

Vi er rigtigt meget i tvivl om, hvad vi skal gøre herfra - selvom vi nyder at have vores lille dreng sovende ved os, så vil vi jo rigtig gerne give ham en god sammenhængende søvn, men med udfordringer med søvnmønster og luft i maven ved vi ikke, om der er mere vi kan gøre og hvornår det i så fald skal gøres? Eller skal tiden arbejde for os?

 

Vi afprøver pt kiropraktor, ikke fordi han er motorisk begrænset men mere et forsøg på handling.

 

På forhånd tak for svaret og for en super god brevkasse.

 

De bedste hilsner


/S.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk