Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han er svær at putte - 10 måneder


Hej,

 

Jeg skriver til jer, da jeg har nogle spørgsmål vedrørende min søn på 10 mdr.

 

Min søn er netop startet i dagpleje, og generelt sover han rigtig godt ved hende. Der er mørkt og køligt og han lægger sig (som regel) til at sove af sig selv.

Herhjemme er det dog en anden snak. Vi har før kunne lægge ham til hans formiddagslur i barnevognen, hvorefter han selv lagde sig til at sove. Det kan vi pludselig ikke mere. Eftermiddagsluren er det aldrig lykkedes at få ham til at lægge sig til at sove selv.

 

Vi har prøvet MANGE gange, men det ender altid med at han ligger og leger og piller ved ting, sparker herefter dynen af, hvis han kan, og møver og kæmper, til sidst begynder han at skrige, og hvis man insisterer for længe på, at han skal sove, skriger han til han nærmest ikke kan trække vejret... Nogle gange virker han ked af det, andre gange bare vred.

 

Vi har prøvet både bare at lægge ham og gå lidt væk, lægge ham og blive, stå og køre barnevognen (både med og uden sang) og ofte må vi gå en tur... Det lykkedes for det meste i sidste ende (efter gåtur) og nogle gange ved at køre barnevognen lidt... Men MEGET sjældent ved bare at lægge ham.

 

Om aftenen er det også et problem. Efter han er startet i dagpleje, er han dog træt og falder hurtigt i søvn. Men vi skal gå og vugge ham i armene. Hvis vi lægger ham, før han sover tungt, vender han sig med det samme og kravler og rejser sig i sengen, uanset hvor træt han egentlig er.

 

Det er hårdt for vores rygge efterhånden, og vi vil jo gerne, at han bare kan lægges og så få en sang og evt. lidt nus.

 

Det har vi også kunnet engang, men siden tænderne begyndte at komme, har vi ikke kunnet.

 

Er det bare en del af hans store udvikling lige nu, eller kan vi gøre noget anderledes ved putningen, både i løbet af dagen og om aftenen?

 

Skal vi lade ham rase af inde i sengen?

 

Vi kan jo ikke sidde og fastholde ham, når han vender sig om og kravler og rejser sig, men han falder jo heller ikke i søvn af at stå der?

 

Vi tilbyder ham altid en flaske inden sengetid - nogle gange spiser han den, andre gange ikke. Så det burde ikke være sult eller tørst. Det skal måske lige nævnes, at han faktisk har sovet igennem siden han var 3 uger gammel, så det er ikke fordi han sover uroligt.

 

Han er bare utrolig svær at putte.

 

Mvh.


/Fr.BBL.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2018. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk