Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han er ked af det i vuggestuen - 17 mdr."Spørg os" svarer:

Kære Sara.

 

Tak for en nuanceret beskrivelse af jeres vuggestuestart for lige knapt 4 måneder siden. Uhhh det er dilemmafyldt farvand, I er i.

 

For lige at ridse op. Jeg bemærker mig, at det faktisk kun er tre uger uden sygdom, hvor han har været i vuggestuen. Og så har han ellers skrantet helbredsmæssigt og været on and off i vuggestuen. Så den samlede tid han har været til stede, er muligvis for kort til, at man kan forvente, at han kan være faldet til i vuggestuen.

 

Er der en pædagog, som han er tryg ved og glad for? Er det den samme som får ham i armene, når du går fra vuggestuen, det tror jeg! Fordi du beskriver, at han går med ’sin pædagog i hånden’ på legepladsen, den dag du går tilbage efter din pung.

Nu skriver du en del om jeres søn. Og jeg får det indtryk, at han er helt så dejlig, som han bør være. Og ikke særlig forskræmt, genert, tilbageholdende eller bange for nye ting. Jeg får også det indtryk, at omvæltningen – at jeres søn nu er i vuggestue – den er mindst lige så stor for jer forældre, som det er for jeres søn. Og I påvirker også med de følelser, som I helt naturligt har. Børn har gode antenner, og mærker de voksnes sindsstemninger. Og af og til gør nogle ting ondt. Måske er det ikke muligt at undgå, uanset hvor det er?

 

Den børnehave, som vuggestuen deler legeplads med, er det den børnehave, han skal i, når han kommer til det skift? I er muligvis ikke så langt i jeres tankerække endnu, men det er værd at overveje. For hvis I tænker: "Ja, fin børnehave" – så er det måske en grund til at være lidt mere udholdende lige nu.

Hvis I alvorligt overvejer at skifte til dagpleje, så tænker jeg, at I med fordel kan drøfte problematikken med den pædagog, som han er mest knyttet til. Hvad er hendes erfaringer? Og hvor længe vil hun anbefale, at I lader det køre, som det ser ud nu? I det hele taget synes jeg, at tæt kontakt med de pædagoger, der er omkring jeres søn, det er afgørende lige nu. Hvilke forslag har de til jer, som kan lette på situationen?

I kan også begynde at undersøge mulighederne for en dagpleje. Hvordan er den der, hvor I bor? Der står nok noget om den på kommunens hjemmeside. Dagpleje er i sagens natur et mindre sted med færre børn. Det giver ofte tryghed for de yngste børn. Men jeg tænker, at I jeres situation bør i også overveje, at han hurtigt bliver større og mere moden, og at han vil ”vokse ud af” dagplejen om cirka 1 ½ år.

 

At han reagerer med at være ked af det, det er et sundhedstegn. I er ikke et øjeblik i tvivl om, hvor han er. Men sagen er, tænker jeg, om I skønner, at han lige nu simpelthen er så ked af det, at I er ved at nå grænsen for, hvad der er acceptabelt for jer – og dermed for jeres søn? Og næste spørgsmål er, hvilke alternativer, der er. For uanset hvad, så vil et nyt skifte også have omkostninger.

Ja, jeg kan ridse forskellige spørgsmål og dilemmaer op. Og hvordan situationen tackles lige nu, det håber jeg I måske har fået nye perspektiver på.

 

Held og lykke med jeres søn og med et godt liv i institutionen for ham og for jer.

De bedste hilsner

Else Guldager
Sundhedsplejerske ph.d.


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk