Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han er ked af det i vuggestuen - 17 mdr.


Kære Else.

 

Så blev det min tur til at spørge dog til råds. Jeg skriver angående min søn på 16 måneder og hans vuggestue.

 

Han startede da han var 13 måneder (15. januar 2018). starten var især svær for mig, jeg havde håbet på en anden vuggestue, men vi kunne ikke vente mere, og den han fik virker også fin nok.

Det er en forholdvis ny stue, så alle børnene er ret små. Den ældste er to år, der er startet rigtig mange nye i efteråret.

 

Han har været meget ramt af sygdom siden han startede, og indtil nu har han kun været i vuggestue mandag-fredag i tre uger. Ellers har han haft mindst en dag hjemme om ugen. Dette har selvfølgelig trukket indkøringen ud, og gjort det svært for ham at vende tilbage efter en periode med sygdom.

 

Han er faldet bedre til dernede, men afleveringen er stadig svær, han begynder at klynke ligeså snart vi træder ind i vuggestuen. Jeg må ikke sætte ham ned - så græder han. Jeg plejer at aflevere ham i favnen på en pædagog, og så skynder jeg mig at gå. Han stopper med at græde, ret hurtigt efter jeg er gået, og når jeg henter ham igen, er det som regel det samme: han klynker og vil op til mig med det samme.

 

Hans pædagog siger, at han er tryg på stuen nu, men at han ikke er vild med legepladsen. De deler legeplads med børnehaven, så der er mange store børn og pædagoger, han ikke kender. Dette fik jeg selv at se i dag. Jeg havde glemt min pung, og var nødt til at liste ind og hente den. Der så jeg min søn på legepladsen, med sin pædagog i hånden. Han så helt fortabt og ulykkelig ud. Av mit moderhjerte!

 

Mit spørgsmål er: Hvor længe skal man give det? De siger han er normal, og at de ville sige, hvis der var noget helt galt. Jeg ved at indkøringen har været et skridt frem og to tilbage pga. al den sygdom, men det skærer mig i hjertet, at han ikke trives 100%, og at han hurtigt bliver utryg ved forandringer dernede.
Ville dagpleje evt. være bedre for ham? Eller er det synd at flytte ham, nu hvor det han bliver mere tryg på stuen? Og skal han bare vænne sig til den legeplads?

 

Herhjemme er han en meget glad, ivrig, nysgerrig, temperamentsfuld og charmerende dreng. Han er med udviklingsmæssigt, kan en håndfuld ord, spiser pænt med ske, kravler selv op i sin stol, går op ad trappen osv. osv.

 

Det blev lidt langt, men jeg håber det gav mening ...

 

Jeg er spændt på at læse dit svar.

 

Mvh.


/Sara.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk