Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han bider, skubber og niver - 2 år 8 mdr.


Kære Marion.

 

Vi har et efterhånden stort problem herhjemme. Vores søn på 2 år og 8 måneder niver os flere gange dagligt. Nogle gange slår han og bider også.

 

Oftest niver han hvis han er utefreds med noget, men det sker også ofte pludseligt i en hyggestund. Når vi beder ham stoppe bliver han bare ved.

 

Han er en dreng der altid har været god til at give sin mening til kende, og har altid haft (et stort temperament). Dog har han aldrig som nu været udadreagerende og nevet. Det er også begyndt i dagplejen hvor han skubber og slår de andre børn. Nogle gange helt umotiveret.

 

Han er en intelligent dreng, der forstår enormt meget, og han har et rigtig godt sprog og har længe kunnet gi udtryk for behov og basale følelser.

 

I starten gjorde vi klart udtryk for, at det ikke var noget vi ville tolerere og snakkede stille og roligt med ham om, hvorfor man ikke må nive og hvad man i stedet gerne må.

 

De sidste par uger har vi forsøgt med at give time-out i 3-5 min, hvorefter vi snakker med ham om episoden.

 

Nogle gange virker truslen om time-out som en stopklods, men langt fra alle gange.

 

Jeg synes det fylder enormt meget i vores dagligdag, at vi flere gange om dagen skal irettesætte, skælde ud eller give time-out.

 

Både min mand og jeg bliver mere og mere frustrerede og magtesløse, og jeg er bange for at det har den modsatte effekt af hvad vi ønsker i sidste ende.

 

Jeg føler vi fejler, da vores søn har et problem eller en frustration, vi nok ikke kan se eller imødekomme, og i stedet ender vi alle med at blive kede af det.

 

Ofte giver en irettesættelse eller time-out udslag i, at maden bliver smidt på gulvet, legetøjet bliver kastet med eller endnu flere nap, og så kører spiralen jo,

 

Jeg håber meget du har mulighed for at give os et råd eller en forståelse af hvad der dog sker.

 

Kh.


/En frustreret mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk