Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han VIL ikke have nat bleen - 4 år


Hej Else

Jeg skriver angående min søn på 4 år og 1 måned og hans nat ble. Han har været renlig om dagen de sidste 9 mdr. Vi har ikke presset på for han skulle smide natbleen, da vi mener det sker når han er klar. (4-5 dage med tørre bleer om morgenen)

 
Dog er vores dreng af en anden opfattelse. Han begyndte selv at stå op ca. kl. 0.00 og tage sin ble af, og nægtede at tage en ny på. Dette fik han lov til, og der var ikke uheld resten af natten. Dog betød dette aftenritual, at han halv sovende rendte rundt på toilettet og vækkede hele huset, og han kunne ikke selv falde til ro igen.

 

I den periode sov han tit på sofaen, gulvet i soveværelset eller toilet gulvet. Vi lagde ham selvfølgelig i seng igen, men han blev ved at "rende" rundt og sove alle mulige tossede steder. En dag nægtede han så at tage sin ble på om aftenen. Han ville ikke, og vi syntes ikke om at tvinge bleen på ham. Så han sover uden, og vi tager ham så på toilettet når vi går i seng mellem 22-23. Han står op om morgenen og går selv på toilettet.

Problemet er, at hvis vi glemmer at tage ham på toilettet, tisser han i sengen. Altså mærker han ikke selv han skal tisse.


Vi har prøvet med at tilbyde bleen igen, men han nægter og bliver ked af det. Det har dog hjulpet meget på hans søvn, at vi tager ham på toilettet i stedet, han står ikke længere op og render rundt, så det er jo godt.


Men hvad kan vi gøre for bedst at hjælpe ham? Han vil tydeligvis IKKE have den ble på om natten, men han er samtidig heller ikke stor nok til selv at gå på toilettet.

Jeg syntes det er svært, for vi vil ikke tvinge bleen på ham, men heller ikke give ham nederlag når han tisser i sengen. Skal vi bare blive ved med at bære ham på toilettet om aftenen?

 

Jeg kan ikke bære ham, så er nød til at vække ham så han selv kan gå, og det er jo ikke rigtig sjovt heller.

Håber meget du har nogle gode råd

Mvh.


/Charlotte.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk