Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han VIL ikke -"Trodsalder" dreng 3 år


Kære Marion.

 

Vi er en familie på 4. Far, mor, søn på 5 og søn på 3. Vi har brug for vejledning ang. vores søn på 3 år. Han har svært ved at gå fra a til b så at sige. Når vi siger: "Nu skal vi i børnehave, hjem til mormor og morfar, hjem fra børnehave osv." nægter han. Han vil ikke med. Ikke tage sko og jakke på, Ikke med ud i bilen osv.

 

Vi har prøvet forskellige ting efterhånden, men det ender ofte med en grædende/skrigende og ulykkelig dreng samt et par ulykkelige forældre. Det er hårdt at se sin dreng blive så sur og ked af det.

 

Han har altid haft det meget svært, når han ikke får sin vilje. Hvis jeg ikke får dette stykke legetøj NU, så bliver jeg meget sur og råber og græder. Han har også haft en periode, hvor han slog en del, men det er meget sjældent nu.

 

Tænker det er en frustration. Og især over, at hans sprog ikke er så godt endnu. Og lige nu "spytter" han af os og råber og stamper hårdt i gulvet ved et nej. Faktisk er det hver gang, vi skal bestemme noget han skal. Han vil bare ikke.

 

Vi har prøvet at være forstående og sige, at vi godt kan forstå hans vrede, og at det er okay. Vi siger ofte, vi kan lide ham og elsker ham, holder om ham, leger med ham osv.

 

Vi siger også til ham før tid, at om lidt eller når du er færdig med den her, så går vi. Han siger ja, men nægter når det så kommer til stykket. Desværre har metoden også været en tur på værelset. Vi synes bare ikke at det er den rigtige metode og om det hjælper kan diskuteres.

 

Lige nu kæmper vi også med tøjet. Han nægter selv at tage sko og tøj af og på, selvom han godt kan.

 

Det lyder lidt som trods-alderen, når jeg læser det igennem, men det er som om han ikke lærer. Det er i hvert fald bitte små trin.

 

I børnehaven går det fint. Han nægter også der en gang imellem, og de har deres ture, men det er blevet bedre. Børnehaven er delt op og før-skole børnene er på en stue for sig selv. Her går storebror. Og hvis lillebror selv kunne vælge, ville han være der konstant.

 

Han leger med de store i det store fælles puderum, og leger med de store når de er i svømmehal. Om det er fordi, de kan styre legen for ham eller fordi storebror er der, ved vi ikke. Han leger også med dem på egen alder, men mest fordi han får besked på blive på sin egen stue.

 

Vi håber, du måske kan komme med nogle ting, der kan hjælpe os til at hjælpe ham.

 

På forhånd mange tak.


/Camilla.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk