Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

HAR været god til at sove, men nu... - 15 mdr.


Kære fagpanel

 

Vi er ved at være desperate – vores skønne dreng på knap 16 måneder har lige fra start sovet som en drøm. Vi har altid bare kunne lægge ham i seng, kysse ham på panden og sige godnat – for derefter at gå ud. En sjælden gang i mellem har han ’’kaldt’’ på os, og vi har gået ind og lagt ham ned og sagt godnat og gået ud igen – uden noget som helst drama. Så egentlig rigtig nemt uden for mange ritualer som sang, leg, historie eller lys på værelset.

 

MEN – det var måske bare for godt til at være sandt??

 

Jeg ved ikke om det har nogen som helst sammenhæng, men siden han fik hans 15 måneders vaccine for fjorten dage siden, har han mildest talt været et mareridt om aftenen/natten. Han virker ikke til at have ondt, har ikke feber eller noget i den duer – han bliver bare SÅ ked af det, når vi forlader ham på værelset.

 

Nogen gange er han faldet hurtigt i søvn, hvis han har fået tændt din lille vågelampe (men er det ikke en dårlig vane at vænne ham til lys når han skal sove?). Andre gange går det egentlig også fint nok, når vi putter ham der 18.30-18.45 – hvor han falder i søvn helt uden at blive ked af det. Men så vågner han op mellem kl. 22-01 – og er virkelig ulykkelig – vi kan ikke bare nøjes med at gå ind og give ham sut og ae ham, han SKRIGER virkelig.

 

Der kan sagtens gå 2 timer før han falder til ro. Tager vi ham med ind i vores seng, tror han at vi skal lege – og vil slet ikke ligge stille. Det er lige som om han er frisk og tænker, at nu skal han op. Det er virkelig et helvede.

 

Mine spørgsmål er egentlig, hvordan håndterer jeg bedst, når han vågner? Skal jeg tænde lys, lege med ham, give ham vand, give mad? Eller hvordan får jeg ham bedst muligt hjulpet videre i søvnen, uden at skabe dårlige vaner?

 

Hilsen de meget desperate forældre, der bare gerne vil hjælpe deres dreng til en bedre og mere uforstyrret søvn om natten.


/Desperate forældre.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk