Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Fladt område i baghovedet - kan noget gøres?


Kære fagpanel

 

Jeg skriver til Jer, fordi min søn på lidt over 3 måneder (14 og en halv uge) har fået et fladt område midt på sit baghoved. Hovedet er ikke skævt, og det syner sådan set heller ikke fladt, men jeg kan mærke et fladt område på baghovedet, når jeg stryger henover det med fingrene. Lægen siger, at det er så lidt, at det ikke betyder noget. Men jeg vil jo gerne undgå, at det bliver værre.

 

Jeg gør, hvad jeg kan for at forebygge. Vi bruger ikke skråstol eller lignende, og han ligger så meget som muligt på maven i sine vågne timer og er efterhånden ret god til at ligge sådan i længere tid ad gangen. Så jeg har svært ved at se, hvad jeg kan gøre anderledes i hans vågne tid.

 

Men han sover jo på ryggen i mange timer. Nogle nætter kan han sove helt fra kl. 20 til kl. 6 - andre nætter skal han ammes en enkelt gang. Så nu har jeg kastet min mistanke på hans seng. Når han sover i løbet af dagen, ligger han ofte i min seng, og her kan jeg se, at han drejer hovedet ud til siden, når han ligger på ryggen. Men om natten sover han i en hængevugge, som ikke har nogen hård bund. Madrassen synker derfor lidt ned, og selvom han drejer hovedet til siden, ser det ud til ikke at kunne komme helt ud, fordi det omsluttes lidt af madrassen. 

 

Så nu tænker jeg på at finde en anden soveløsning til ham, hvor han ligger på et mere fast underlagt og har bedre mulighed for at dreje hovedet, som han vil. Jeg har overvejet en side-by-side, da jeg gerne vil have ham i nærheden. Men vi har også nogle ekstra boksmadrasser (til voksne), så vi har snakket om at stille en af dem til ham mellem vores dobbeltseng og væggen (altså gøre vores dobbeltseng til en trippelseng med plads til vores søn).

 

Så mine spørgsmål er vist:
Er det vigtigt i forhold til fladt baghoved, at babys hoved drejer helt ud til siden, eller burde det være nok, at det kommer halvvejs ud til siden?

Jeg har læst at baby helst skal have en fast madras. Men kan den også være for hård i forhold til babys kranie?

Er det sundt nok for baby at ligge på en madras beregnet til voksne, hvis man ellers har sikret at han ikke kan falde ned osv.?

Er der andet jeg kan gøre for at forebygge fladt baghoved?

 

Hilsen


/Carina.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk