Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er min søn særligt sensitiv? - 4 år


Hej!


Jeg har en søn på 4 år. Han er en dreng med masser af krudt i, men helt fra lille af, har han behov for at koble fra og bare sidde stille og se lidt tegnefilm. Det har han altid selv været god til - at bare sætte sig, når han føler for det.

 

Men den sidste halve år har han haft meget let til tårer. Det kan være når der er noget han ikke kan finde ud af - fx. samle noget Lego, det kan også være, hvis han ser en anden have noget legetøj, som han lige har leget med og lagt fra sig, falder uden at slå sig osv.

 

Han har en lillebror som lige er blevet 2 år, og så har han en far som er væk 14 dage og hjemme 3 uger. Han arbejder på Nordsøen. Men vi synes ikke at mærke forskel på ham, at far er væk den tid.

 

Han spiser almindeligt og får slik og juice om fredagen til Disney show. Ellers er det meget lidt, han får af det i hverdagen, fx. ved mormor og farmor. Han bliver let træt, selvom han ikke vil indrømme det.

 

Vi har rimelig rytme med sengetider, han sover mellem kl. 19-20 og vågner igen ca. kl. 6.

 

Spørgsmålet er, hvad grunden kan være til at han bliver så let ked af det, og hvordan skal vi håndtere det. Vi prøver at spørge ham til, hvorfor han bliver ked af det og snakker med ham om det. Men han kan ikke rigtigt udtrykke det.

 

Jeg har læst om sensitive børn og tænker på, om han kan være sensitiv? Og hvis, hvad gør vi så?

 

Han elsker at lege med andre børn og trives i børnehaven. Han er ikke god til at sidde stille og lave noget kreativt i børnehaven, og det arbejder pædagogerne på.

 

Håber du kan hjælpe os lidt, så vi kan hjælpe ham bedst muligt.


/Leila.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk