Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er hendes opmærksomhed ok? - 11 måneder


Jeg har en datter på 11 mdr. Hun er født til termin men var stjernekigger.

 

Hun blev født med en vægt på ca 3400kg. Siden har hun haft udfordring med at tage på i vægt, har været til jævnlig kontrol, hvor vi blev enig med vores læge og sundhedsplejerske så længe hun ikke taber er det ok som hun er. Hun er en spinkel pige vejer ca. 8-9kg nu. Hun er knap 80 cm. Højden følger fint med.

 

Hun har været meget nem hele vejen igennem, hun har siden hun var 3/4 mdr sovet igennem. Jeg ved ikke om det er mig, men hun leger ikke med “os” hun er meget optaget af alt mulig andet. Når jeg besøger mine forældre eller andre har hun ikke en rigtig øjenkontakt med nogen, hvis de snakker til hende kigger hun ikke.

 

Hun vil bare kravle rundt eller tage alt i munden hun kan få fat i, hun virker at have travlt. Motorisk er hun fint med kravler står op af møbler, er også småt begyndt og stå uden at holde ved noget. Hun danser rokker frem og tilbage til musik, hun bliver rigtig glad når hun ser noget tegnefilm på tv hvor der er musik til. Hun er en glad pige.

 

Når hun vågner op og man går ind til hende har hun fint øjenkontakt med mig bliver helt glad når hun ser mig. Men så skal hun også bare afsted når jeg har taget hende op. Hun følger os fint når vi går rundt i stuen, græder nogen gang hvis jeg går fra hende fra stuen til køkken feks.

 

Hvis jeg sidder på sofaen vil hun kravle op på mig flere gang men så ned igen. Jeg er lidt bekymret egentlig over at hun decideret ikke kigger og smiler til mine forældre min bror svigerinde osv når de snakker til hende?

 

Jeg vil sige hun er nummer 4 i rækken og er meget fyldt med kærlighed også af hendes søskende. Hun er meget fascineret af lys, også hos mine forældre hun kigger meget op på loftet. Vi har ikke autisme i min eller min mands familie hverken tæt eller langt ude. Er hun i normal udvikling? Jeg kan feks ikke side stille og lege bygge tårn klodser eller noget med hende, det har hun ikke tid til det er svært at fastholde hende til sådan nogen ting. Jeg håber jeg har kunne beskrive min bekymring.


/Opmærksom mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk