Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er genert til gymnastik - 4 år"Spørg os" svarer:

Hej Stephanie.

 

Din søn er 4 år, og af én eller anden grund, så synes han ikke om, at du ikke lige er der, når han er til gymnastik alene. Jeg har også tænkt, hvad der kan være forklaringen. Jeg kan jo kun gætte, men jeg tænker det måske er lidt svært for ham, hvad han skal gøre, når de unge trænere tager over.

 

Børn i din søns alder kan have svært ved at forstå en besked om, hvad de skal, som er rettet til alle deltagere (en såkaldt kollektiv besked). Så det kan være svært for ham at forstå, hvad han skal gøre og hvad trænerne siger. Han har det sikkert lige nu bedre med at den voksne henvender sig til ham direkte, og fortæller ham, hvad han skal gøre. Og oveni det, så skal han være alene med en masse halvfremmede børn og voksne.

 

Jeg tænker, at han sikkert med tiden vil ”knække koden” for, hvordan han skal gøre. Det er jo, som jeg forstår det, et nyt og lidt større hold, han er på. Og han skal nok bare bruge lidt tid til at vænne sig til det.

 

Det kan muligvis være en hjælp, hvis du kan sidde på sidelinjen i baggrunden i et stykke tid endnu. Jeg håber, at det er en aftale du kan indgå med de unge trænere. Så kan du se, når han kender de andre børn og voksne, og ved hvad han skal og er helt tryg ved det hele, at du først der forlader ham og holdet og kommer tilbage, når han skal hentes.

 

Jeg håber, at du har fået lidt ideer om, hvad der kan være på spil og hvordan du kan hjælpe din søn.

 

De bedste hilsner

 

Else Guldager
sundhedsplejerske ph.d.
Sundhedsplejersken.dk


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk