Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er genert til gymnastik - 4 år


Hej
 
Jeg skriver i frustration omkring min søn på 4 år.
 
Han er en rigtig glad dreng og virker som om han stortrives i hjemmet med mig og sin lillesøster på 10 mdr., som jeg har med min nye kæreste (været sammen i 2,5år) Vi har et super godt sammenarbejde med hans biologiske far og hans kæreste så intet der, der burde trykke ham.

 

Min søn er en dreng med knald på, der har super meget brug for fysisk aktivitet. (Ellers hænger han i gardinerne).

 

Han har gået til gymnastik 1 gang om ugen de sidste 2 år (vintersæson) og har elsket det altid.
 
Nu er han blevet så stor at han er kommet på et hold hvor forældrene ikke er på banen med børnene, men nu skal han være sammen med alle de andre børn og en masse søde piger som hjælpetrænere.

 

Han glæder sig helt vildt til at skulle til gymnastik og står nærmest og tripper fra morgenstunden og har ikke tid til først at skulle i børnehave i bare spænding. Men når først vi kommer snakker han med de andre børn og leger fange, inden det går i gang.
 
Når først træneren kalder på alle "putterne", så glipper det. Han stopper op og står nærmest med krydsede ben. Han tager alle fingrene i munden og aner slet ikke, hvad han skal gøre af sig selv. Hvis hjælpetrænerne spørger stille, om de skal hjælpe ham, eller om han vil holde dem i hånden og følges, kigger han straks over på mig og vender ryggen til dem. Ellers kommer han løbende og bliver ked.

 

Jeg snakker med ham om det, og har forsøgt de første gange at sætte ham ind i det og stille lave en overgang, hvor han selv kommer mere og mere på banen selvstændigt, fuldstændig ligesom alle de andre, han er nu den eneste tilbage som bare ikke vil slippe den generthed .
 
Det er kun i starten han er genert, hvor de laver lege sammen - efter 20 minutters leg får de frie hænder til at løbe på opsat forhindringsbane, hvor de samme trænere står rundt omkring og hjælper dem med kolbøtter mm. Og der er der ingenting- han er tværtimod den der løber hurtigst og sveder allermest og skænker mig ikke et blik .

 

Så mit spørgsmål er: Hvordan kan jeg hjælpe ham på vej, og kunne du have et indtryk af hvorfor han kunne reagere sådan? Har virkelig siddet og vredet min hjerne for at finde en grund til hvorfor han bliver så genert, men kan ikke finde ud af hvorfor. Jeg er super frustreret da det er i yderste sjældne tilfælde han reagere meget genert anlagt.
 
De venligste hilsner


/Stephanie den meget frustrerede mor

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk