Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er endnu ikke renlig - 5 år


Kære fagpanel.

 

Jeg har brug for lidt hjælp i forhold til min søn på snart 5 år.

 

Den sommer han blev 3 år smed han bleen fra den ene dag til den anden om natten. Vi havde lejet sommerhus med have så han kunne om dagen løbe blefri rundt. Men skulle vi på ture eller skulle han lave stort, fik han ble på.

 

Da vi nærmede og december (havde han ellers lavet stort en del gange på toilettet og han tissede der dagligt siddende) var det som om han pludselig ikke ville sidde på wc mere og slet ikke lave stort. Så han ville ha ble på. Og det gav vi ham da han ellers kunne holde sig i op til 3 dage og endte med ikke at kunne være i sig selv og fik ondt i maven. Han græd og bad om bleen. Vi havde ikke flere, jo et par stykker gemt hvis nu, og han fik en på.

 

Jeg talte med hans børnehave om der havde været nogen episoder, men de mente ikke, der havde været nogen. Han ville heller ikke sidde ned og tisse, og han fortalte, at i børnehaven stod drenge op, og piger sad ned.

 

Han beder ikke om at få ble på i BH, men holder sig til han kommer hjem eller  hvis det er meget kritisk, giver jeg ham ble på i bh. Han har i snart i et år tisset dagligt i bukserne. Også hjemme og op til flere gange.

 

Mht. stort har vi haft øvet i perioder, at han sidder på toilettet, men han sidder der i to sekunder, så vil han ikke mere. Han græder også, selvom vi taler meget med ham om, at der ikke sker noget, og at vi andre også gør det på toilettet. Og holder så pauser når han bliver ked af det, da vi gerne vil ha han får gode oplevelser.

 

Mht. tisseriet så ved jeg ikke hvorfor det sker. Og er virkelig ked af at vi ikke kan hjælpe ham. Dem jeg har talt med så som sundhedsplejersker i kommunen, pædagogerne i hans børnehaver (ja vi flyttede i november 2014 og han startede ny bh jan 15) men lige lidt har det hjulpet.

 

Jeg vil så gerne hjælpe ham med at kunne kontrollerer sit tisseri, og at han lærte at lave stort på wc. Hvordan gør jeg. Synes vi har prøvet alt men intet virker. Han har ikke engang travlt med at få bleen af, når han har lavet i den.

 

Håber i har nogen gode råd.

 

Hilsen


/Den fortvivlede mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk