Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er det OK med klapvogn nu (pige 7 måneder)?"Spørg os" svarer:

 

Hej Ditte!

 

Når din datter sidder helt selv uden tøj på, så kan du kigge efter, om hun har svej i lænden, når du ser hende fra siden og bagfra. Det er tegn på rygmuskler, som er tilstrækkelig stærke til, at hun har muskelkraft nok, - fx når hun skal holde balancen med ret ryg i klapvognen.

 

Så hvis hun ser sådan ud, så er det bare at finde den klapvogn, som du vil være bedst tilpas med. Du vil jo også kunne give hende en pude bag ryggen, så hun kan læne sig tilbage, hvis hun føler træthed i ryggen. Du kan også begynde med nogle kortere ture. Og så i øvrigt vælge en klapvogn, som kan lægges helt ned, og hvor hun kan ligge udstrakt, når hun skal have sig en lur i vognen.

 

Og bliv endelig ved med at lægge hende på maven, så hun også kommer til at kravle inden længe.

 

Mange hilsner og held og lykke med datteren og med det nye køretøj

 

Else Guldager


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk