Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er vores søn særlig sensitiv - 7 måneder


Hej med jer.

 

Jeg har en søn på 7 mdr. som jeg synes jeg har lidt udfordringer med.

 

Lidt om hans historie: han blev født i uge 38, hvor jeg blev sat i gang, fordi han var for lille. Den første tid var en stor kamp for at lære ham at amme. Han havde ikke kræfter til det. Amningen måtte opgives efter 3 mdr. da han var meget urolig og ofte ikke ville spise ved mig. På det tidspunkt startede vi til kiropraktor med ham, hvor vi fik at vide, at han var meget stiv i nakken. Vi gik der ca. 6 gange og det fik lidt mere ro på ham.

 

Nu står vi en situation, hvor han på den ene side trives godt, han tager på, som han skal og vil gerne snakke/ lege osv. Dog er han tit pylret og har nemt til gråd. Vi skal tit "finde på noget andet" for han ikke skal græde. Derudover får han nogle gange et "grædeflip", hvor han virkelig skriger.

 

Han er meget knyttet til mig, og jeg kan altid få ham til at falde til ro. Det er dog et stort problem, at det kun er mig, der kan, når han fx er alene med sin far.

 

Et eksempel er, at far tog ham med i svømmehal. Da han fik vand i hovedet i bruseren, blev han bange og begyndte at skrige. Det fortsatte i 45 min. Stoppede først da han kom i bilen.  Han har også prøvet at blive passet af sin farmor, men så snart han opdager, jeg er væk, så begynder han at skrige og der er intet, hun kan gøre.

 

Han er bange for høje lyde: støvsuger, blender, en person der nyser højt...

 

Jeg ved godt, man skal passe på med at sætte en label på, men jeg kan ikke lade være med at have en tanke om, at han er sensitiv...

 

Hvad tænker I? Og har I nogle råd til, hvad vi kan gøre ved "grædeflippene", så andre også kan trøste ham? Eller er det mon bare tiden...  Jeg gruer virkelig for, hvordan jeg skal få ham i dagpleje.

 

En tilføjelse til alt dette er, at han har væske på begge ører. Er godt klar over, at det kan have stor betydning for hans pylren.

 

Derudover har han en ting med, at han ofte kun vil have flaske, når han ligger ned. Han vil ikke sidde på skødet, men vil ligge ned på sofa/seng/gulv.  Han er ikke en puttebaby og vil tit gerne bare ligge selv. Men altså stadig gerne lege og snakke.

 

Håber på at høre jeres tanker, om det jeg har fortalt...


/Mie.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk