Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Der blev rokket ved trygheden - pige 14 mdr


Hej.

 

Jeg skriver til jer i håb om jeg kan få lidt råd omkring vores datters sovevaner - når hun skal i seng.

 

Hun er en dejlig 14 mdr.’s pige, som for det meste er smilende og glad. Hun virker til at trives godt i hverdagen hjemme hos familien og i vuggestuen, hvor hun nu har gået i 3 1/2 måned.

 

Hun har aldrig være god til at falde i søvn selv, og vi har givet hende den dårlige vane, at jeg sad inde ved hendes seng om aften og lod hende nuldre mine finger til hun faldt i søvn.

 

Men da denne seance begyndte at tage en time, i stedet for10-20 min, så synes vi for en lille måned siden, at vi ville begynde at arbejde på hun skulle lære at falde i søvn selv.

 

Det gik egentlig også godt. Vi besluttede at lave faste putte ritualer hvor vi kl 18:30 gik op i bad med hende, læste en bog og sang er par sange, hvorefter jeg puttede hende.

 

I starten gik jeg ud 30 sekunder og ind igen. Hun brokkede sig lidt, men efter en uge kunne hun falde i søvn på ca. 10 min, uden jeg var der. Men da vi en aften skulle ud og spise, og vi brød disse ritualer, vendte dette helt.

 

Hvis vi nu så meget som går ud af værelset bliver hun panisk, og græder utrøsteligt. Prøver vi at være lidt vedholdne i det og går ind trøster og går ud igen, blive hun hel panisk og hyperventilerer.

 

Så nu er vi helt fortabt I, hvad vi skal gøre. Skal vi droppe, at hun skal falde i søvn selv i en periode, så hun igen føler sig tryg ved putninger. Eller skal jeg være vedholdende i det og blive ved.

 

Jeg ønsker ikke, at hun skal blive utryg resten af dagen eller om natten (sover for det meste igennem fra 20-05, hvor hun kommer ind til os) ved at hun føler, jeg ikke er der, når hun græder efter mig. Men samtidig er hun også kommet i en alder, hvor - hvis man siger nej til hende - så bliver hun småhys, og hun skal lære dette.

 

Hun sover for det meste fra 19:30-05:30 i hverdagen. I vuggestuen sover hun så længe hun kan om formiddagen ca. 2 timer og en time fra 14-15. Vi har bedt om, at hun ikke sover længere om eftermiddagen, da de ellers lod hende sove indtil vi hentede, og hvor vi vækkede hende 15:20. For vi ønsker ikke, hun skal vækkes og direkte ud i en cykeltrailer.

 

Vuggestuen mener, at hun stadig er for lille til en lur dagligt.

 

Håber i kan råde os omkring vores datters sovevaner.

 

Vh


/Chanett.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk