Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Dårlig til at sove om natten - 5 1/2 år


Hej,

 

Jeg har en datter på fem et halvt. Da hun blev født var hun utroligt meget vågen.

Jeg husker tydeligt at sidde ved hende, et par måneder gammel, og se hende falde i søvn - kun for i samme sekund at begynde at vrikke med sine hænder, indtil hun var vågen nok til at sprælle og spjætte sig vågen.

 

Det er blevet kommenteret på gennem vuggestuens lure og alle overnatninger hos hendes bedstemor.

Der har været perioder, hvor hun har fået god søvn, som regel i den korte ende af anbefalingerne for hendes alder, men nok søvn trods alt. Ofte har hun sovet fint i en til tre måneder i træk. Som baby da jeg købte en vikle, da hun fik en tungere dyne, da hun først begyndte at få et bad hver aften osv. osv.

 

Men generelt er det en evig kamp. Det sidste år (måske 13 måneder) har hendes søvn været dårlig. Den sidste måned er det gerne blevet midnat eller senere, før hun faldt i søvn. Hun bliver vækket omkring syv, om sommeren vågner hun selv ca. halv syv.

 

Jeg har forsøgt alt. At lade hende være, lade hende græde, at lade hende sove hos mig, at have et fast skema, at lade hende lytte til den samme godnathistorie hver aften, at lade hende høre guidet meditation rettet specifikt mod hende, kamillete, synge i timevis, endda give hende kontrol over lampen og blande mig udenom hvis hun stod op. Ingen skærme, intet sukker, name it. Mange af de ting fungerede to til tre gange og var derefter komplet ligegyldige, uanset hvor længe efter jeg vedligeholdt dem.

Jeg kan ikke finde en eneste strategi omtalt, jeg ikke har forsøgt. Og jeg tror efterhånden mit spørgsmål går på, hvem jeg skal tale med om problemet, og hvordan jeg skal starte samtalen. Jeg føler ikke at jeg nogen af hendes/vores læger har taget mit ord for problemet. Og jeg har utroligt svært ved at insistere på, at jeg er sikker på at der er et problem, når jeg sidder overfor en person der har autoriteten. Jeg kan godt selv høre at det lyder umuligt.

 

Hvor normalt er det her hos et barn, kan det være et symptom på noget andet, er der noget jeg kan gøre for at sætte gang i en bedre søvn hos hende?

(Hun plejer at have en god søvnperiode, når hun først har sovet ordentligt i en uges tid).

 

Jeg håber I kan hjælpe

 

Kh
Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk