Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Må hun sove, til hun selv vågner - 3,5 år


Kære Else

Jeg synes, det er så fantastisk at der er en hjemmesite som jeres. Det er ren luksus!

Vores dejlige datter på 3,5 år elsker at sove. Hun bliver puttet kl. 8:00 og vækket kl. 7:30 hver morgen, og så starter konflikten. Hun vil ikke ha´ tørt numse af far, hvis jeg er hjemme og vælger hvem af os, der skal hjælpe hende med hvad om morgenen.

 

Hvis hun ikke får sin vilje, så bliver hun pivet og nærmest hysterisk. Jeg vælger tit at køre tidligere hjemmefra, for ellers vil min mand ikke kunne styre hende, hvis hun fandt ud af, at jeg er hjemme.

 

Men hvor kommer vreden fra om morgenen? Hun er ellers en meget glad pige. Jeg giver meget tydeligt udtryk for om morgen, at jeg ikke vil acceptere hendes ”piverier”.

 

Hvis jeg eksempelvis tørrer hendes numse med 2 stykker papir og ikke med 3, kan det udløse en meget utilfredsstillende reaktion hos min datter. Vi har tid nok om morgenen. Vi stresser ikke, og min datter bliver afleveret kl. 9 og hentet kl. 14 senest kl. 15:00. Er hun bare et lille menneske, der bliver irriteret over at hun skal tidligt op om morgenen? Og derfor disse voldsomme reaktioner?

Mit andet spørgsmål går ud på sovetiden. I weekender og ferier vil jeg helst lade hende sove, indtil hun selv vågner. Men min mand mener, at det er bedst, hvis hun følger en fast rytme, hvilket betyder at han vækker hende også i weekender og ferier kl. 7:30. Hun ville ellers selv vågne en halv eller en time senere.

 

Hun bliver altid puttet hver dag kl. 8.00, dvs. hun sover allerede senest 8:15. Min mand har nemlig læst en artikel skrevet af en af sundhedsplejerskerne om, at børn skal have regelmæssig soverytme, og den overholder han til punkt og prikke. Derfor vækker han hende hverdag/weekender kl. 7:30. Ville det være så forkert at lade hende sove, indtil hun selv vågner?

Mange hilsner/Majas mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk