Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bøvl med søvnen - dreng 5 mdr.


Hej Else.

 

Jeg har et spørgsmål ang. vores lille søn på knap 5 mdr.

 

Han blev født 4290 g og 56 cm høj. Vi har siden fødslen haft problemer med at sove. Han sov i gennemsnit 2 timer om dagen. Vi har været hos kiropraktor og det viste sig at han var "hovedpinebarn" og havde en nerve i klemme omme bag nakken.

 

Efter behandlingen hos kiropraktoren er der ikke sket det helt store. Efter 3 mdr. alderen er han dog begyndt at sove noget mere. Og nu sover han fint om dagen.

Om formiddagen sover han 1-1,5 time og middag 2-3 timer og om eftermiddagen sover han igen 2-3 timer (nogle gange 1-1,5 time).


 

Vores problem starter om aftenen når han skal puttes. Han vil bare IKKE SOVE! Jeg lægger ham i tremmesengen, når han viser tegn på træthed, men han kan ikke sove. Han vil rigtig gerne sove men det er som om han er overtræt og kan ikke finde ro.

 

Jeg prøver en halv time, hvor jeg synger vuggeviser og han lukker øjnene, og virker som om han sover , men åbner dem igen for at være sikker på, "jeg stadig er der". Og så bliver han rigtig ked af det, når han så ikke kan sove igen.

 

Dette gentager sig flere gange. Den eneste måde jeg kan få ham til at sove på er, at han ligger i vores seng, hvor jeg så ammer ham, og når han så falder i søvn lægger jeg ham i tremmesengen. Og det skal lige siges, at jeg ammer ham fuldt ud.

 

Dr er ingen problemer med at putte ham om dagen, jeg lægger ham bare i sengen og tænder uroen og han ligger og pludrer 4-5 min og derefter falder han i søvn. Men når mørket falder på, bliver det utroligt svært for ham at overgive sig til søvnen. Er der noget jeg gør forkert? Jeg er ved at være rigtig frustreret og ked af det ..


/Esra.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk